Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Vakvezető kutyákról A-tól Z-ig a kispesti klubnapon

2018. július 17.
A kispesti klubnapon Tanai Csaba beszél a vakvezető kutyákról, a klub tagjai egy asztal körül ülve hallgatják őt

Megtartottuk klubnapunkat, melyre szokásunkhoz híven hívtunk vendégeket. Tanai Csaba kollégánk jött el hozzánk Bonca kutyával.

A kispesti klubnapon Tanai Csaba beszél a vakvezető kutyákról, a klub tagjai egy asztal körül ülve hallgatják őt

Csaba először beszélt arról, hol képeznek ki vakvezető kutyákat. Megtudtuk, hogy a Csepeli Vakvezető Kutyakiképző Iskolától és a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskolától lehet ingyenesen kutyát igényelni. Beszélt a kutyák kiképzéséről és gondozásáról. Ismertette, mi történik a kutyusokkal születésüktől fogva addig, amíg kiképezve a gazdihoz kerülnek. Szó volt arról, milyen kutyafajták alkalmasak vakvezető kutyának, milyen orvosi vizsgálatok és alkalmassági vizsgálat előzi meg a képzést, elmondta, mekkora segítség egy vakvezető kutya a balesetmentes közlekedésben. A-tól, Z-ig mindent megtudtunk a vakvezető kutyákról, és a sok kérdésre is választ kaptunk.

Klubnapunkra a Kispesti Segítő Kéz Kispesti Gondozó Szolgálattól is érkeztek vendégek, nagy szeretettel simogatták Boncát búcsúzóul.

A kispesti klubnapon Boncát simogatják, a vakvezető kutyát

Június 4-én volt a Nemzeti Összetartozás Napja. Kvíz játékunk is ehhez kapcsolódott, feleleveníthettük történelemtudásunkat.

Ezután ismertettük a júliusi programot, és hívtuk következő klubnapunkra tagjainkat. Várjuk a találkozást!

Bernát Zsuzsanna és Puchnyák István
közösségi civilszervezők