Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Vigyázz, kész, darts!

2014. március 15.
Forrás: www.greenbookblog.org

Forrás: www.greenbookblog.org

A bécsi látássérültek egyesülete évek óta szoros kapcsolatot ápol a Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesületével. A VGYKE néhány tagja 2013 júniusában, illetve idén, március elején is örömmel tett eleget bécsi barátaik meghívásának. Az egy napos látogatás során a két szervezet tagjai jobban megismerték egymást, megtekintették a segédeszközöket bemutató termet, továbbá kipróbálhatták a látássérültek számára kifejlesztett, beszélő táblával ellátott dartsot is. Tervben van, hogy a VGYKE májusban visszahívja osztrák sorstársait, s egy, a Vakok kertjében megrendezendő, közös bográcsozással fűzik szorosabbra a kapcsolatot.

A darts szabályai többé-kevésbé megegyeznek az eredeti játékszabályokkal, viszont ebben az esetben egy gyengénlátó és egy vak játékos alkot egy párt. A bécsi látássérültek régóta szerveznek már házon belüli bajnokságokat, melyeken a csapatszellem növelése érdekében egyen pólóban mérik össze erejüket.

“Szeretnénk, ha az itthoni látássérültek is megismerkedhetnének ezen sport örömeivel, ezért egy állandó csapat verbuválásához keresünk jelentkezőket. A szabályok megtanulása és a sok-sok rendszeres gyakorlás után pedig kis bajnokságok követnék egymást. Ha az összeszokott csapat már elég gyakorlott, még a külföldiekkel való versenyzés is szóba jöhet.”

-említi Katona Zsuzsa, a Láthatár bolt munkatársa.

A látássérültek számára is elérthető darts remek szórakozást nyújt, és új lehetőségeket rejt magában, így várjuk olyan vak és gyengénlátó olvasónk jelentkezését, aki egy összetartó csapatban, közös gyakorlás keretében szívesen kipróbálná magát ebben a sportágban.

Jelentkezés: lathatar@vgyke.com