Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Zugló és Rákosmente a Margitszigeten

2018. június 10.
A klubtagok állnak a szökőkút előtt a Margit-szigeten

2018. május 28-án délelőtt mi, Rákosmente lámpásai zuglói kollégánkkal karöltve egy közös kirándulást szerveztünk a Margitszigetre.

 

Amikor megérkeztünk, a Zenélő kútnál kisvasútra szálltunk, így értük el a sziget Margit-híd felőli részét. A hangszóróból magyarul és angolul hallhattunk ismertetőt a sziget látnivalóival kapcsolatban. Útközben szívtuk a friss levegőt az árnyas fák alatt, és hallgattuk a csodálatos madárcsicsergést. Aztán megérkeztünk a szökőkúthoz, amely a barcelonai után Európa második legszebb szökőkútja. Letelepedtünk az óriási platánok alá, és úgy élveztük a zenét, ami a korai időpont miatt ismert gyermekdalokból állt.

A klubtagok állnak a szökőkút előtt a Margitszigeten

A melegben egy kis üdítővel és jégkrémmel hűtöttük magunkat. Majd összeálltunk egy csoportkép erejéig a szökőkút előtt, és ezalatt megkezdődött a második zenés program is, amelyben komoly- és könnyűzenei számok hangzottak el. Aztán visszaszálltunk a kisvasútra, amely most másik útvonalon – érintve a rózsák kertjét – visszavitt minket az indulási helyünkre.

Mi ezzel a kirándulással köszöntöttük a nyarat.

Önkénteseinknek nagyon köszönjük a sok segítséget!

Acsay Péter, Kiss Márta és Krayné Faragó Zsuzsanna
közösségi civilszervezők