Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

A siketek sportnapján jártunk

2016. április 19.

A rendezvényre a Nem Adom Fel Kávézóban került sor. Már az első pillanatokban megtudtuk, hogy valójában egy projekt lezárását szolgáló rendezvényen vagyunk, melynek azért örültünk, mert így egy egész szervezési folyamatot egyben láthattunk.

 

20160415_112801 20160415_112828

Az számunkra is világos volt, hogy fogyatékos embereknek nem könnyű sportolási lehetőséget szervezni, de az megrendített bennünket, hogy mennyi olyan lépés van, amelyet a látássérült sportszervezésnek még meg kell tennie. Nem túlzás azt mondani, hogy nagyjából 100 év – ha nem több – a lemaradás.

Az egyik érdekesség az volt a hallássérülteknél, hogy az élsportolóik által elért eredmények és ismertség nyomán építették fel a hobbisportot biztosító lehetőségeket.

A siketek sportszervezetének éppen lezáruló projektjének az egyik eleme a személyes beszélgetés volt egy játék keretében. Ezt kihasználva sikerült olyan kapcsolatokat építeni, ami néhány rövidebb távú célunkat elérhetővé tesz, reményeink szerint még ebben az évben.

Nagy örömmel ismertük meg az integrált sporttevékenység egyik sikeres szervezésének történetét és nagyon hálásak vagyunk a megszerzett sok új ismeretért, tanácsért és kapcsolatért. Reméljük, hogy hamarosan a mi köreinkben is kézzel fogható eredménye lesz!

Lenkai Viki és Neumann Károly
közösségi civilszervezők