Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

A tavasz és a nőnap nyomában

2017. március 27.
A hetedik kerületi klub azon pillanata, amikor aláírják a jelenléti ívet

Március havi VII. kerületi klubunkat a nőnapon tartottuk meg a K11-ben. Tagjaink kis létszámmal, de annál lelkesebben jelentek meg a programon. Ez alkalommal a nőnap és a tavasz eredetének nyomában jártunk.

A hetedik kerületi klub azon pillanata, amikor aláírják a jelenléti ívet

A klub elején elmondtuk az Egyesület háza táján történt fontos közérdekű közleményeket, mint például a gyógycipőkészítést és a vaklakás pályázat lehetőségét is.

Ezután belecsaptunk a témába. Először a tagok véleményét kérdeztük meg, hogy mit gondolnak erről az ünnepről. Egyetértettünk abban, hogy ez is mint több hasonló „ünnep” majmolás, vagyis nem igazán szeretjük. Az eredetéről minden jelenlévő mondott valamit, megállapítottuk, hogy Magyarországon 1948 óta, Amerikában és a világon pedig 1914 óta ünneplik.

A tavaszról is tudtunk érdekességeket mesélni, például azt, hogy a szó a tavak keletkezéséből van származtatva, vagyis abból, hogy a tél végén a hó elolvadása következtében keletkeztek tavak, ebből lett a magyar neve tavasz.

A fiatalság és a megújulás is szóba került, hogy ezek is fontos részei a tavasznak. Ezután minden jelenlévő mesélt egy-egy élményéről ha volt neki, ami a tavaszhoz kötődik.

Jó hangulatban zártuk az alkalmat, reméljük máskor is hasonlóan kellemes hangulatú klubot szervezhetünk!

Molnárné Tóth Andrea és Jánosi Veronika
közösségi civilszervezők