Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

A vízi cirkusz káprázatos előadása a Fővárosi Nagycirkuszban

2018. szeptember 16.
A porondon a fellépők láthatóak

A porond igazi vízi világgá vált, hatalmas szökőkutakkal és fényparádéval.

Az előadás előtt behívtak minket a manézsba. Ott az akrobaták kellékeit megfoghatták a kíváncsi tagjaink. Gólya lábat, ugró padot, hulla hopp karikát, zsonglőr kellékeket, az akrobaták motorját, és elmondták, mit hogyan használnak. Matics Ádám egyesületünk egyik masszőre itt bemutathatta zsonglőri tudományát, ami csodálatot és derültséget váltott ki a művészekből.

A porondon a fellépők láthatóak

Majd elkezdődött az előadás, ami audionarrációval történt. Kiváló akrobaták és tornászok léptek fel a vízi világgá vált porondon. Ügyes, idomított ara papagájokat, kutyákat és tüneményes fókát láthattunk. Az akrobaták előadása lélegzetelállító volt. Dmitrij Dosov 2002-ben hozta létre ugródeszka csoportját. Többször jutalmazták őket a Nemzetközi Cirkuszfesztiválon aranydíjjal. 2007-ben produkciójuk Ezüst Bohóc-díjjat kapott a Monte-carlói Nemzetközi Cirkuszfesztiválon.

A közönség soraiban az erzsébetvárosi Lámpás Klub tagjai láthatók

A cirkusz dolgozói megkülönböztetett figyelemmel fordultak felénk és minden tagunkat egy zacskó pattogatott kukoricával ajándékoztak meg. Csodálatos, izgalmas, felejthetetlen este volt.

Köszönjük a VII. kerületi Önkormányzatnak, hogy támogatásukkal ilyen élményekhez is juthattunk!

Kőváriné Józsefné (Orsi)
közösségi civilszervező