Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Audionarrációs kérdezz-felelek (3. rész)

2017. október 4.

Alább Miks Csaba (vak) kollégám válaszai olvashatók, aki amellett, hogy stúdiósként működik közre minden narrációs hanganyagom elkészítésében és egyébként nagyon jó barátom, egyben az egyik leginkább körültekintő kritikusom is, úgyhogy abszolút megbízom a szavaiban. 🙂

1. Hogy érezted magad a kulisszabejáráson? (Elegendő volt a személyi segítés? Mindent meg tudtál vizsgálni közelebbről? Minden kérdésedre választ kaptál?)

Nagyon jól éreztem magam, tökéletes volt a vezetés, és nagyon barátságosak voltak a színészek is. Igazán emberközpontú társulattal találkoztam.

2. Hallható, érthető és értelmezhető volt a narráció az előadás alatt?

Teljesen jól lehetett érteni mindent, mindössze annyi észrevételem van, hogy talán a zenei betétek alatt, lehetne picit hangosabb.

3. Elegendő volt a narráció mennyisége vagy többet igényeltél volna?

Tökéletes képet kaptam a színpadi jelenetekről, a mozgásról, az előnarráció és a színpad bejárás segítségével pedig a háttérről, valamint a ruházatról, jelmezekről is.

4. Zavarta a narráció a színpadi szöveg érthetőségét?

Talán két helyen csúszott rá a dalszövegre, egy-egy narrált mondat, illetve egy helyen volt némi szókeresés az alabárddal kapcsolatosan a második felvonásban, de ezeket az eseteket leszámítva rendben volt.

5. Értelmezhető volt a mozgások leírása?

Igen, még az összetett mozgásoké is, úgy mint bevonulás, tánc, vagy tömegjelenetek.

6. Be tudtad azonosítani a színészek hangját a karakterüknek megfelelően az előadás alatt?

Igen, zseniálisan jól játszott mindenki, a kedvencem Albert Péter kántor szerepjátéka volt.

7. Van bármilyen igényed, ötleted a narráció kapcsán, amit szívesen megosztanál velem?

Még sok ilyen produkciót hallhassunk Tőled, akár mese, akár kifejezetten felnőtteknek szóló színielőadásokról. Úgy gondolom, hogy ez is keretet, életet ad a színpadnak, egy olyan többletet, amivel ugyanúgy, és ugyanaz jön le számomra is, mint bárkinek, aki beül, és megnéz egy darabot.

inter

Köszönöm a válaszadást!

A www.facebook.com/vgykeaudionarracio oldalon további véleményeket, narrációkat, programajánlókat és egyéb érdekességeket talál, látogasson el oda is, szeretettel várom!

S. Tóth Erika
audionarrátor, kommunikációs munkatárs
Mobil: +36 30 755 6983
E-mail: vgyke.audionarracio@gmail.com