Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Civil díjat nyert az Egyesületünk!

2017. február 3.

A Gyémánt Család és Gyermekvédő Egyesület, a Magyar Politikai Foglyok Szövetségének 1956-os Hagyományőrzők tagozata, a Válaszkész Szülők Egyesülete, a Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete, valamint Hajdú Mária, a Magyar Országos Szakszervezeti Szövetség Zuglói Tagozat Nyugdíjas Szervezetének titkára kapta meg idén a Zugló Civil Szervezete elismerést. Az oklevéllel, emlékplakettel és pénzjutalommal járó díjat ebben az évben is az önkormányzati képviselők, az intézményvezetők és a civil szervezetek ajánlása alapján ítélte oda a képviselő-testület.

A kép forrása: zuglo.hu

A kép forrása: zuglo.hu

A Zuglói Civil Tanácsnok Elismerő Díjat a Zuglói Civil Ház dolgozóinak adományozta Sokacz Anikó, a kerület civil és nemzetiségi tanácsnoka. “Manapság, amikor az emberek depressziósak, fontosak azok a szerveződések, amelyek kikapcsolódási lehetőséget nyújtanak számukra” – mondta.

A kép forrása: zuglo.hu

A kép forrása: zuglo.hu

Sokacz Anikó arról is beszélt, hogy a civil szervezetek a társadalom mozgatórugói, hiszen ők közvetítenek az egyének és az önkormányzat között. Hasonlóan vélekedett a program fővédnöke, Tóth Csaba, Zugló MSZP-s országgyűlési képviselője is, aki hangsúlyozta: a kerületben szerencsére nagy hagyományai vannak a civil mozgalmaknak.

A kép forrása: zuglo.hu

A kép forrása: zuglo.hu

Az óvodások műsorával, énekkel és bűvészprodukcióval színesített ünnepségen részt vett mások mellett Hajdu Flórián alpolgármester, Hevér László György, Lévai Sándor, Sógor László, valamint Gyügyei Attila önkormányzati képviselők is.