Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Csillagokról beszéltünk a klubnapon

2017. április 14.
A fényképen az látható, amint a klubnapon egy asztalt ülnek körbe a résztvevők

Nehéz dolga van a krónikásnak egy olyan előadás felidézésével, amelyiknek minden perce érdekfeszítő volt úgy, hogy az elhangzottak egy pillanatig sem volt köthetőek az anyagi világ tapintható részéhez.

Egy több évezredes tudományból a csillagászatból származó asztrológiáról beszélt nekünk társunk Gabi, aki Dr. Janák Lajostól a Baktay Ervin Asztrológiai Intézet keretein belül működő első asztrológiai iskolájában szerzett képesítést.

A fényképen az látható, amint a klubnapon egy asztalt ülnek körbe a résztvevők A fényképen az látható, amint a kubnapon egy asztal körül ülve hallgatják Gabi előadását

A csillagos eget pásztáztuk képzeletben és azokat a metszéspontokat kerestük, amelyek térben és időben keringenek a fejünk fölött és hatnak ránk. Elgondolkodtató hogy a civilizációnk utolsó 100-200 évéig (amíg általában az emberek alacsony épületekben éltek) a csillagos ég látványa és megfigyelése természetes része volt az életnek.

Napjainkban már az égboltot megpillantani is sok ember számára ritka élményt jelent, amikor sokan laknak, dolgoznak vagy közlekednek több emeletes, magas épületek között. A kíváncsi szemlélődő dolgát nehezíti hogy gyakran behomályosodik A látóterünkbe kerülő égbolt képe gyakran elhomályosodik, de nem csak a levegő páratartalma miatt, hanem sajnos a légterünket terhelő levegőszennyezettség miatt is, amit felerősít a civilizáció „sújtotta” területek fölötti a fényszennyezettség is.

Gabi előadásából kiderült, hogy az asztrológia egy bonyolult terület, ami a bolygó állása alapján a születés időpontjának pontos ismeretében következtetéseket von le egy adott személy várható jellemvonásait illetően.

A nagy érdeklődésre való tekintettel a jövő havi klubnapunkra is meghívtuk Gabit, hogy folytassa az előadását. Búcsúzóul kaptunk tőle egy, a hétköznapjaink megszervezését könnyítő asztrológiai alapon működő útmutatót, amelyet az alábbiakban megtekinthet a kedves Érdeklődő.

A beszámolót megírta:

Kiss Julia
közösségi civilszervező

A HÉT NAPJAI

VASÁRNAP: Ezen a napon a Nap energiái érvényesülnek. A Nap jelképezi többek között az apát. Jobban tesszük, ha ezen a napon az apákra bízzuk a gyereknevelést, meglátogatjuk idős édesapánkat. A férjek jobban tudják érvényesíteni az akaratukat, akár pozitív, akár negatív irányban.
Étkezésnél részesítsük előnyben az aranyra emlékeztető színű ételeket. (Arany barnára sült ételek, sárgabarack, narancs, mandarin, stb.)

HÉTFŐ: A Hold napja. Az anyák, a feleségek az idősebb nők napja. Hatékonyabb a gyereknevelés, jobban megy a háti munka, a mosás, és a család hangulatának irányítása, akár negatív irányban is. Most az anyáknak van több esélyük arra, hogy felborzolják a kedélyeket, vagy békés családi hangulatot teremtsenek. Ezen a napon jobban hasznosítja a szervezet a tejes ételeket, és tejtermékeket.

KEDD: A Mars napja. Ez a nap az akarat, az a tettrekészség napja. Legrosszabb esetben erő, az erőszak napjává is válhat. Alkalmas a sportolásra, a nehéz fizikai munka is könnyebbnek tűni. Hölgyeim! A Hétfőn kimosott ruhát játszva kivasalhatjuk ezen a napon. Étkezésnél a vörös húsokat és a fűszeres, erős ételeket is nyugodtan elfogyaszthatjuk, mert „vérré válik”.

SZERDA: A Merkúr napja. Talán nem sértem meg, ha azt mondom, hogy Ő az „égi lóti-futi”Ez a nap a legalkalmasabb a vásárlásra, a hivatalos ügyek intézésére, a rövidebb belföldi utazásokra. A gyerekeknek jobban megy a tanulás. Zökkenőmentes a közlekedés. A levelek és a kérvények célba érnek. Hatékonyak az értekezletek, és kellemesek a baráti összejövetelek. Étkezésnél ajánlottak azok az ételek, amelyek alakja az agyra emlékeztet. Káposzta félék, fejes saláta, brokkoli, dió, stb.

CSÜTÖRTÖK: A Jupiter napja. A NAGY SZERENCSE BOLYGÓ segítségére a következő dolgokban számíthatunk: Távlati tervek készítése, külföldi utak megkezdése. A felsőfokú tanulmányok megkezdése. Általában szerencsés nap. Kiváló ötlet a „torkos Csütörtök”. Nem tudom, hogy a kitalálója jártas-e az asztrológiában, de valóban ezen a napon megengedhetjük magunknak, hogy káros következmények nélkül torkoskodjunk. Ehetünk nagyobb adagokat, bátran megkóstolhatjuk a külföldi ételeket. Hasznosak a nagyméretű étkek, pld a görögdinnye.

PÉNTEK: A Vénusz napja. A szépség, a harmónia, a szórakozás energiái uralkodnak. Szépítkezzünk, menjünk színházba, moziba, táncolni, stb. Ez a nap kedvez a szerelemnek és a szexnek. Ezen a napon szabad a nassolás, nyugodtan fogyaszthatunk édességet, süteményeket.

SZOMBAT: A Szaturnusz napja. A „nem szeretem” dolgokat, amit egész héten halogattunk, most elintézhetjük. Nem lesz könnyű, de sikerülni fog. Legjobban akkor járunk, ha nem csinálunk semmit. A nehéz, puffasztó ételeket is elfogyaszthatjuk.

Szerző: Gabi