Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Egészségnap volt a kispesti klubon

2018. május 21.
Hallásvizsgálat látható a klubon

A május 17-i klubon egészségnapot tartottunk, melyre két vendéget hívtunk. Bozzai Andreát a Widex hallásstúdióból, és Katona Zsuzsannát a VGYKE Láthatár Boltjából.

Bozzai Andrea beszélt a halláscsökkenés fajtáiról, a halláscsökkenés első jeleiről, a fülzúgásról a Tb támogatásról, és az adókedvezményekről. Az előadás interaktív formában zajlott. A jelenlévők feltehették kérdéseiket, és azonnal választ is kaptak rá.

Bernát Zsuzsa üdvözli a megjelenteket

Katona Zsuzsanna elmondta, hogy a Láthatár bolt árukínálata a meglévők mellett, sok hasznos, olcsó, de jó minőségű áruval bővült, és már online is lehet vásárolni. Havonta megjelenik a Láthatár segédeszköz bolt akciós újságja, és mindenki megkapja, aki regisztrált a VGYKE hírlevélre. Az akciós termékeket személyesen és a webáruházból is meg lehet vásárolni. Újdonság, már bankkártyával is lehet fizetni.

A segédeszközbolt egy segédeszközt mutat a klubtagoknak

Az előadások után sor került a hallásszűrő vizsgálatokra, és akinél halláskárosodást mutatott ki a vizsgálat, részt vehet a Widex hallásstúdióban ingyenes orvosi, és teljes körű hallásvizsgálaton.

Hallásvizsgálat látható a klubon

Közben a vásárlás is megkezdődött. Klubtagjaink válogathattak a Láthatár bolt különféle termékeiből, segédeszközeiből.

Ezután megemlékeztünk a Mentők Napjáról, és kvíz játékunkból az is kiderült, mennyire ismerik klubtagjaink az európai városok nevezetességeit.

Végül június 19-i programunkra hívtuk a jelenlévőket a Nagy Balogh János Kiállítóterembe. Az Üllői út, ami összeköt című kiállításon a két szomszédos kerület (IX., XVIII.) lámpás klubjaival közösen veszünk részt.

Bernát Zsuzsanna és Puchnyák István
közösségi civilszervezők