Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Együtt egymásért – a látássérültek első klubnapja Újpalotán

2015. december 8.

01A rendezvényen részt vett Németh Angéla kerületi alpolgármester is, aki rövid köszöntő beszédében az önkormányzat támogatásáról biztosította a jelenlévőket. A Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesületének elnöke, Fodor Ágnes elmondta, hogy a XV. kerületiek klubjának létrejötte a tizenhetedik ilyen jellegű szerveződés, és hangsúlyozta, hogy a látássérültek számára a legfontosabb a kapcsolatok kialakítása -hogy tudják kihez szólhatnak-, hiszen a látássérült emberek ezek nélkül könnyen elszigetelődhetnek.

02Talán az egyik leglényegesebb része volt a délutánnak, amikor a jelenlévők a nehézségeikről beszéltek. Egyikük például a Jaws programról érdeklődött, más valaki pedig a „beszélő” telefonról. Az önkormányzat kérte, hogy javasolják, hogy a kerületben hol lenne célszerű „hangos” lámpákat elhelyezni.

03Jó érzés töltötte el a vendégeket, amikor az összejövetel vége felé elkezdtek egymással ismerkedni, beszélgetni, elérhetőséget cserélni.

A klubnap, amelyen mintegy 30-an vettek részt, tehát sikeres volt. A következő alkalom január 8-án lesz, ugyancsak a Nyitott Ajtó Együttműködési Irodában (1156 Budapest, Páskomliget utca 6.), délután 2 órától fél 5-ig.

04A szervezők kérik, hogy aki tudja, adja tovább az időpontot és a helyszínt a kerületi látássérülteknek, hozzátartozóknak.

Csukáné Polyák Erzsébet

Moldován Eszter