Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Elhunyt Dr. Gyimesiné Dobos Marianna

2024. május 27.
Elhunyt Dr. Gyimesiné Dobos Marianna - a kép fekete-fehér. Mariann mosolyogva egy virágcsokrot tart a kezében.

Sokat tett a fogyatékossággal élő emberekért – elhunyt Dr. Gyimesiné Dobos Marianna

Mély fájdalommal és nagy szomorúsággal tájékoztatjuk kedves Olvasóinkat, hogy néhány nappal ezelőtt, 68. életévében, hosszas betegség után elhunyt Dr. Gyimesiné Dobos Marianna újságíró, író-szerkesztő, tartalomkészítő a közösségi médiában, rehabilitációs tanácsadó, rehabilitációs mentor, munkatanácsadó, a VGYKE felügyelőbizottságának elnöke.

Marianna (írói nevén Gy. Dobos Mariann) hatalmas szakmai tudással rendelkezett. Három diplomát szerzett, munkájáért számos díjban részesítették. Rengeteg cikket írt, több könyv szerzője és lektora.

Mozgássérültként szívügyének tekintette a fogyatékossággal élő emberek segítését. Több érdekvédelmi szervezet munkatársa volt, mint pl. a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége (MEOSZ) újságírója, vagy az „Informatika a Látássérültekért” Alapítvány (Infoalap) rehabilitációs mentora.

Főszerkesztője volt a Terézvárosi Önkormányzat „Terézváros”, valamint az Értelmi Fogyatékosok és Segítőik Országos Szövetsége „Kapaszkodó” című újságának, szerkesztette a „Támasz – Fogyatékossággal élő emberek oldala” online újságot, és a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége „Vakok Világa” című folyóiratát is.

Egyesületünknél nem egy területen tevékenykedett. 2015-től haláláig a VGYKE felügyelőbizottságának elnöke volt. 2018 és 2021 között aktívan részt vett két „AC-DC Találd meg a helyed!” elnevezésű projektben, kommunikációs vezetőként és projektkoordinátorként segítve a látássérültek álláskeresését.

Számos megjelent könyve után nagy sikert aratott két, a VGYKE-ről írt műve:

Dr. Lukács Réka és Dr. Ozvári-Lukács Ádám „Szülő-példa-érték” 2018-as, valamint Dr. Lukács Réka „Szülő-példa-érték II.” 2021-es tanulmányának szerkesztője.

A VGYKE Sajtóirodájának munkatársaként évente közel tíz cikke jelent meg egyesületünk tevékenységéről az MTI Országos Sajtószolgálat weboldalán.

Mariannról egyesületünk dolgozói a május 28-án tartandó éves közgyűlésen emlékeznek meg.

Végül álljanak itt az újságíró saját szavai:

Régóta dolgozom látássérültekkel, közelről ismerem ezt a célcsoportot, és a jó emberi kapcsolatot e munkavégzés alapjának tartom.

Emléke szívünkben örökké él.

VGYKE

#emlékezés #GYDobosMariann #gyász #megemlékezés #munkásság #VGYKE