Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Első lépések az Erzsébetváros Lámpásainál

2015. november 16.
Kép forrása: infopoly.info

Kép forrása: infopoly.info

Kialakítottuk fix klubnapunkat, ami minden hónap második szerdáján kerül majd megrendezésre 15 órától 17 óráig, a 7. kerületi K11 Művészeti és Kulturális Központban.

Első klubunk alkalmával (2015.09.09.) az ismerkedésé volt a főszerep, hiszen egy új közösség megalakulásakor ez az első és legfontosabb dolog. A beszélgetés hamar oldottá vált, a vendégek lelkesen meséltek hobbijukról, kedvteléseikről.. Szóba kerültek terveink, azaz, hogy milyen programok megvalósításán szeretnénk dolgozni, s ezekhez mindenkinek volt néhány jó ötlete. Hamar körvonalazódott, hogy az egyik kulturális célpontunk a színházi élet lesz, hiszen kiderült, hogy erre mindenki nagyon nyitott.

A Mozgáskorlátozottak Erzsébetvárosi Szervezetével sikerült jó kapcsolatot kialakítani, és vezetőjük támogatásával Erzsébetváros kiemelkedő, a kerületi civil szervezeteket felvonultató rendezvényén, a Civil Korzón jelenhettünk meg október 3-án. Az esemény remek bemutatkozási lehetőséget biztosított számunkra, és kiemelt lehetőséget kaptunk a kapcsolatépítésre. Munkánk sikeres elindításához a kerületi civil szervezetek megismerése elengedhetetlen, ezért a programra nagyon készültünk: rengeteg tájékoztató anyagot vittünk, melyeket a nagy érdeklődésre való tekintettel hamar el is osztogattunk.
Kata az érdeklődőket a Braille írás rejtelmeibe avatta be, és eközben tartalmas beszélgetések alakultak ki az érdeklődőkkel.

Második klubunk alkalmával (2015.10.14.) a további ismerkedésen túl a kerületi nevezetességekről és a kerületben fellelhető szórakozási és kulturális lehetőségekről is beszélgettünk. Kiderült, hogy mindenkinek megvannak a maga kedvenc helyei, programjai és megbeszéltük, hogy ezeket egymásnak is meg fogjuk mutatni, illetve ellátogatunk majd idővel ezekre a helyekre.

Kata és Abigél
Erzsébetváros közösségi mentorai
(06-70/387-52-66) ; (06-70/984-85-93)