Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Fehérbot és 10. születésnapi ünnepség Rákosmentén

2023. október 25.
Fehérbot és 10. születésnapi ünnepség Rákosmentén - a közönség

Fehérbot és 10. születésnapi ünnepség Rákosmentén

2023. október 13.

Mi, Rákosmente lámpásai megtartottuk már hagyományosnak tekinthető ünnepségünket, amely most abban tért el a megszokottaktól, hogy megünnepeltük a klub megalakulásának 10. évfordulóját is.

A program kezdetén Fodor Ágnes, a VGYKE elnökasszonya mondott köszöntő beszédet, és azt emelte ki, hogy legyünk büszkék az ilyen közösségekre.

A kerületi önkormányzat részéről dr. Bakos András alpolgármester úr üdvözölte a résztvevőket. Felelevenítette a Fehérbot születésének történetét, majd elmondta, hogy az Önkormányzat 2014 óta támogatja a klubot.

Ezt követően elkezdődött a műsor, melynek első fellépője lámpás kolléganőnk, Horváthné Dunaveczki Leona volt, aki a Macskák musicalből énekelt egy gyönyörű dalt, ill. Charlie-tól az Az légy, aki vagy! c. slágert adta elő.

Őt klubtagunk, az Ismerős Arcok zenekar tagja, Tánczos István követte, aki két dallal, az Ötből vagyok és a Szívemben tudlak című számokkal örvendeztetett meg minket.

Majd két könnyed prózát hallhattunk Jenei Mónika, esélyegyenlőségi referensünk előadásában, mely művek a látássérülésből adódó tanulságos és humoros helyzeteket mutatták be.

Végül a Roll Dance Kerekesszékes Táncegyüttes zárta a fellépők sorát, akik különböző stílusú táncokat adtak elő, mint pl. keringőt, modern táncot.

A műsor után finom szendvicsekkel leptük meg a vendégeket, és meggyújtottuk a klub születésnapi tortáján lévő gyertyákat is, egy dal kíséretében.

A rendezvényt Rákosmente Önkormányzata támogatta a 2023. évi Civil pályázat keretében, amelyet ezúton is köszönünk!

Acsay Péter és Krayné Faragó Zsuzsanna
Közösségi civilszervezők

#aliglátó #Fehérbotnap #gyengénlátó #közösségiklubok #látássérült #Rákosmente #születésnap #vak #VGYKE