Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Felkészülés a koronavírus második hullámára

2020. augusztus 25.
A klubtagok a Katolikus Kör teraszán

A Vakok és Gyengénlátók Közép-magyarországi Regionális Egyesületének rákosmenti lámpásai 2020. augusztus 8-án tartották a karantén utáni második klubnapjukat.

Ezúttal a Rákosligeti Katolikus Kör teraszán gyűltek össze, mert a Rákoshegyi Közösségi Ház táboroztatás miatt bezárt augusztusra. Ezúton is köszönik Rózsahegyi Péter képviselő úrnak és Jankovits Juditnak, hogy minden évben segítségükre vannak a helyszín biztosításával!

A klubnapot megtisztelte jelenlétével Jenei Mónika, a XVII. kerületi Önkormányzat polgármesteri és egyben esélyegyenlőségi referense, aki további támogatásáról biztosította a rákosmenti látássérült klubot, és a tagok által feltett kérdésekre is válaszolt.

A klub egyik vezetője beszámolt a nemrégiben lezajlott egyesületi közgyűlésről, és megbeszélték azt is, hogy ha a vírus a jelenlegi szinten marad, szeptember 1-jén újra találkoznak, akkor már a megszokott helyükön, a Rákoshegyi Közösségi Házban.

A klub meghívott vendége Dr. Kiss János, egyesületük orvos-alelnöke volt, aki a koronavírusról tartott előadást, és sok praktikus információval, tanáccsal igyekezett felkészíteni a klub tagjait az őszre prognosztizált második hullámra. A tagok természetesen itt is feltehették az őket leginkább foglalkoztató kérdéseket.

A hasznos és rendkívül tartalmas előadás befejeztével név- és születésnaposaikat köszöntötték fel az egyik tagjuk quena muzsikájával.

Acsay Péter és Krayné Faragó Zsuzsanna
Közösségi civil szervezők

A klubnapot a Rákosmente TV Krónikája is műsorára tűzte.