Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

FESZT elnökségi ülés a Parlamentben

2017. május 8.
A képen a parlamenti folyón láthatóak a FESZT-ülésén megjelent egyesületi vezetők

A képen a parlamenti folyón láthatóak a FESZT-ülésén megjelent egyesületi vezetők

2017. május 5-én, az esélyegyenlőség napján, FESZT elnökségi ülésnek biztosítottak helyet a Parlamentben, a Miniszterelnöki Kabinetiroda meghívása jóvoltából.

A FESZT elnökségi tagjai a FESZT tavalyi tevékenységéhez illeszkedő témában beszámoltak az elnökségnek és a kormányzat megjelent képviselőinek. A beszámoló tartalmazta az eddigi eredményeket és kitért azokra az aktuális kérdésekre, problémákra, amelyekre a megoldást a kormánytól várnak, illetve amelyben az év során a kormányzattal együttműködve kívánnak dolgozni.

A képen az látható, amint az ülésen Fodor Ágnes és Ádámné Szladovits Valéria beszélget egymással

Több fontos téma szóba került, kitagolás, fogyatékos gyerekek, foglalkoztatás. Fodor Ágnes, az egyesületünk elnöke is beszámolt a fogyatékos nők tudatosságának növelése, és helyzetének felmérése érdekében végzett munkájukról. Röviden bemutatta a VGYKE “Közösség lámpásai” mentori hálózatát és tevékenységét melyet a látássérült nők felkutatása érdekében végeztek. Kitért arra is, hogy fontos lenne egy átfogó országos kutatás a fogyatékos nők helyzetének felmérése érdekében és szükséges lenne az OFT-n belül a fogyatékos nők külön képviseletének biztosítása.

A sikeres tanácskozás és párbeszéd remélhetőleg hagyománnyá válik minden év tavaszán a Parlamentben.