Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Vissza a csillagokhoz

2017. május 9.
A képen az látható, amint a résztvevők hallgatják az előadást

Áprilisi klubprogramunk az előző havi asztrológiáról szóló témánk folytatása volt. Kíváncsiságunkra való tekintettel társunk, Gabi további érdekességről mesélt nekünk.

A múltkori általános asztrológiai ismereteket egy-egy tagunkra vetítve ismertette. Természetesen továbbra is általánosságokról hallottunk, ami mégis nagyon érdekes volt, mert Gabi olyan részletek jelentőségét magyarázta el, amikre nem is gondoltunk volna:

  • órára, percre pontosan kell tudni a születés időpontját és helyét, ahhoz, hogy elkészítse valakinek a horoszkópját
  • komoly felelősége van annak a tudásanyagnak, amire szert tett a képzés alatt. Esküt is kellett tenni arra, hogy mindenkinek csak saját magáról lehet horoszkópot készíteni. A jövőre nézve csak bizonyos dolgok valószínűségét és lehetőségeket szabad fölvázolni.

Az óra-perc ismeretével kapcsolatban kiderült, hogy egymással ellentétes tulajdonságokat is eredményez az idő pontosítása. Az aszcendens meghatározása és a fényszögek befolyása is meghatározó jelentőséggel bír. Szó esett az állatok horoszkópjáról is, ami hasonló az emberekéhez, bármilyen meglepően is hangzik.

A képen az látható, amint a résztvevők hallgatják az előadást A képen az látható, amint a résztvevők egy asztal körül ülnek le

 

Kiderült, hogy az eseményeknek is el lehet készíteni a horoszkópját. Persze az egész eszmefuttatást áthatotta a párválasztás örökzöld témája. Melyik csillagjegynek ki az ideális párja? Hogy hatnak egymásra a különböző csillagjegyek szülöttjei? Hogyan lehetne segíteni a párválasztás sikerét? Messzire kalandoztunk a kötetlenné vált beszélgetésben.

Legutolsó gondolatként különböző népek horoszkópjait említettük meg.

A Kinai horoszkóp több évezredes múltra tekint vissza ázsiai vagy távol-keleti horoszkópnak is hívják, mert ezen a területen használatos.

Kelta horoszkóp A keltáktól származik, akik az i.e. V. században léptek a történelem színpadára. Egész Európát a Duna partvidékéig lakták. Nem alapítottak államot, hanem egymással rivalizáló törzsi közösségekben éltek. Papjaik, a druidák irányították vallási és kulturális életüket, sőt ők alakították ki azt a kalendáriumot is, amelyhez igazodva, megfigyelések alapján leírták az úgynevezett “fa jegyeken” definiálható horoszkópot. A születési időpontokból megállapítható, hogy ki milyen fa-jegybe tartozik, s nagyjából melyek a jellemzői.

Indián népek horoszkópjairól esett még szó. Az indiánok szerint a fehér emberek a fejükkel gondolkodnak, míg az indiánok a szívükkel. Számos amerikai kultúra olyan mítoszokon alapszik, amelyben az állatok a főszereplők, de legalábbis hatalmas jelentőséggel bírnak.

Ezeket csak érdekességként említettük, mert ilyen irányú tájékozottsága a társaságban senkinek sem volt.

Ez a délután is nagyon kellemesen telt, jó kedvűen hagytuk el a klubhelyiséget és indultunk hazafelé.

A beszámolót írta: Kiss Julia, közösségi civilszervező

Fényképek: Puchnyák István