Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Fogyasztóvédelem Rákosmentén

2018. június 3.
A rákosmenti klubnapon egy asztal körül ülve hallgatják a tagok a fogyasztóvédelmi tájékoztatót

Klubunkat a szokásostól eltérően május 8-án tartottuk a Rákoshegyi Közösségi Házban a megszokott időpontban. Erre az alkalomra egy különleges vendéget hívtunk: Balogh Imrét, az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület XVII. kerületi szervezetének elnökét, aki hasznos tudnivalókat osztott meg velünk a témában.

A rákosmenti klubnapon egy asztal körül ülve hallgatják a tagok a fogyasztóvédelmi tájékoztatót

Előadónk nekünk ajándékozott egy-egy tájékoztató füzetet, és a névjegyét is, arra az esetre, ha valakinek szüksége volna rá a jövőben. Megtudhattuk tőle, hogy ha vásárolunk valamit, és az áruval elégedetlenek vagyunk, az üzlet blokk ellenében köteles visszacserélni a terméket. Felhívta a figyelmet arra is, hogy árubemutatók alkalmával legyünk óvatosak, mert meglehet, hogy az ott bemutatott termék az ottani ár töredékéért is megkapható. Javasolta, hogy figyelmesen olvassuk el az ajánlatot, figyeljünk az apró betűs részletekre.

A rákosmenti klubnapon a névnaposokat köszöntik egy asztal körül ülve

A hasznos tanácsok és esetmegbeszélés után beszámoltunk a VGYKE közgyűlésén elhangzottakról, és fölköszöntöttük a névnaposunkat is Jana és Dávid jóvoltából. Klubunkon 13 fő vett részt.

Acsay Péter és Krayné Faragó Zsuzsanna
közösségi civilszervezők