Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Fordított világ

2023. június 16.
Az angyalföldi Lámpás Klub logója
Kedves Klubtagok és Érdeklődők!

Nagyon sok szeretettel meghívok minden kedves érdeklődőt júniusi külsős programunkra, melyen egy igazi fordított világ vár ránk!

Ellátogatunk Siófokra a fordított házhoz, melyek nagyon különleges látványosságok, ugyanis minden a feje tetejére áll. Akár egy elvarázsolt mesevilág, úgy érezhetjük magunkat azokban a házakban, amelyeket a denevérek szemszögéből, vagyis fejjel lefelé terveztek meg az építtetők.

Érdekesség

A hazánkban elsőként, Siófok széplaki városrészen, a Május 1. utca és a 7-es Főút kereszteződésénél nyílt meg fordított ház. A különleges, már több országban is bizonyított attrakciót lengyelek építették.

A kétszintes ház nem túl nagy, de van benne minden, ami kell: konyha, nappali, fürdő. Persze minden a feje tetejére állítva és egész másképp, mint megszoktuk. A bejárat rögtön a tetőtérbe vezet, ahol egy hálószoba és egy gyermek játszószoba van berendezve. A csigalépcsőn felmenve jutunk a földszintre.

Forrás: Közel és távol

A Budapest-Kelenföldi vasútállomásról indulunk a 9 óra 41-es EZÜSTPART EXPRESSZVONAT-tal és Balatonszéplak felsőn szállunk le. Az utazás önköltséges, körülbelül 1500 Ft/fő. Erre a programra 5 fő jelentkezését várom.

Enni- és innivaló mindenkinél legyen!

Időpont: 2023. június 22.

Találkozó: 8.45-9.00 óra között a Budapest-Kelenföld vasútállomáson a metró kijáratnál.

Utazási költség: körülbelül 1500 Ft oda-vissza.

Belépő: pályázati pénzből valósul meg.

Gyertek, töltsünk el egy kellemes napot egy igazán különleges környezetben!

A részvételre való jelentkezést emailben várom az angyalfold.szervezo@vgyke.com címre 2023. június 21-én 12:00 óráig.

Majláth Mónika
Közösségi civilszervező

#aliglátó #Angyalföld #fordítottház #gyengénlátó #kirándulás #klubprogram #közösséglámpásai #látássérült #meghívó #Siófok #vak #VGYKE