Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Futárfelmérés XII.

2018. január 6.
A képen a 48-as villamos látható a Savoya parknál egy váltón áthaladva
A képen a 48-as villamos látható a Savoya parknál egy váltón áthaladva

A kép forrása: http://villamosok.hu

A 47-es jelzésű villamosjárat az Astoria és Budafok városház tér között biztosít összeköttetést. A 47B jelzésű járat Kamaraerdei Ifjúsági Park és a Deák Ferenc tér között, míg a 48-as járat a Savoya Park és a Deák Ferenc tér között közlekedik.

Mind a három vonal esetében elég nagy az átfedés, különösen a 48-as és a 47-es járat esetében. Felmérési szempontból alapvetően a villamosvonalak budafoki része az érdekes, hiszen mind a belvárosi, mind a XI. kerületi szakasz felmérése nagyrészt már megtörtént. Mivel én magam nagyon ritkán járok Budafokom, így most kiemelten kérném minden kedves Budafokon élő, vagy dolgozó látássérült polgártársam véleményét a kihelyezett futárkijelzők illetve beszélő gyalogosátkelőkkel kapcsolatosan, hiszen a mindennapos használat kapcsán ők bizonyosan nagyobb tapasztalatokkal rendelkeznek mint jómagam, aki gyakorlatilag csak “ránézett” ezekre a berendezésekre.

Felmérés szempontjából elmondható, hogy nem találtam működésképtelen kijelzőt, illetve beszélő gyalogosátkelőt. Szubjektív tapasztalatom az, hogy továbbra is halknak találom a főutak mellett, vagy azok közelében lévő berendezések hangját, de ezt a hiányosságot a jelzést követően remélhetőleg hamar orvosolni tudják majd a BKK munkatársai.

Továbbra is szeretnék kérni mindenkit, aki látássérültként veszi igénybe Budapest tömegközlekedési hálózatát, hogy véleményével, észrevételével segítse közösségünket. Várom elektronikus leveleiket a futarfelmeres@gmail.com E-mail címre.

Nagy László