Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Futárfelmérés XV.

2018. február 1.

Míg a 80-as jelzésű járat az Örs vezér tere és a Keleti pályaudvarközött közlekedik, addig a 80A jelzésű járat a Csertő utca és a Keleti pályaudvar között biztosít kapcsolatot.

A két járat útvonalában jelentős átfedés van, egészen konkrétan a 80-as járat teljesen magábafoglalja a 80A-s járat megállóit, a 80-as járat +4 megállóval rendelkezik a 80A járathoz képest.

A kép forrása: indafoto.hu

Az Örs Vezér terén igen sok kijelző található a számos busz és trolibusz járat miatt, szerintem talán kicsit túl sok is. Előfordult, hogy több kijelző került a távirányító hatósugarába és egyszerre kezdték el a tájékoztatást a különböző járatok indulási és érkezési időpontjairól, szóval néha kicsit információtúltengésben szenvedtem, de inkább ez, mint a nulla infó.

A teljes vonalat figyelembe véve a magam részéről nem találtam “hasznavehetetlen” működésképtelen kijelzőt illetve beszélő gyalogos átkelőt. A hangerő továbbra is sarkalatos kérdés volt, főleg a főútvonalak mentén, de ez egyrészt szubjektív, másrészt viszonylag könnyen orvosolható, ha az illetékesek időben intézkednek a beállítások módosítása kapcsán.

Nem győzöm hangsúlyozni, mennyire fontos, hogy aki csak teheti érdemi véleményével, észrevételeivel támogassa munkánkat, hiszen lehet, hogy más látássérült közlekedése során észrevesz olyan hibákat, ami esetleg az én figyelmemet elkerülte, esetleg más nézőpont alapján tud javaslatot tenni a futárkijelző rendszer működésének minél hatékonyabbá tételében.

Így továbbra is várom mindenki észrevételét, véleményét, javaslatát a témával kapcsolatban a futarfelmeres@gmail.com E-mail címre.

Nagy László