Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Újévi hangverseny a szentendrei klubnapon

2018. január 31.
A klubtagok a színpadteremben hallgatják a zongoraelőadást

Szentendrén is nagy örömmel köszöntötték egymást a látássérültek az újév első klubnapján. Mindenkinek volt valami mondanivalója az eltelt ünnepeket felidézve. Arról is beszélgetni kezdtünk, hogy milyen szabadidős programokat szeretnénk közösen megvalósítani ebben az évben.

A tagok asztal körül ülve mesélik az ünnepi élményeiket

A terített asztalok mellett most is olyan gyorsan eltelt az idő, hogy észre sem vettük. Ez alkalommal viszont klubdélutánunk nem ért véget a szokott időben. A Szentendrei Református Gimnázium diákjai Újévi Hangversenyt adtak elő az iskola kápolnájában. Az előadásra mi is meghívást kaptunk. Többen ottmaradtunk, és nem bántuk meg.
Ismert zeneszerzők műveit hallgattuk meg különböző hangszereken.

A klubtagok a színpadteremben hallgatják a zongoraelőadást

A legtöbb mű zongorán vált hallhatóvá, de sok más hangszer is megszólalt a fiatalok kezében. Hallhattunk csellót, klarinétot, kürtöt, furulyát, és más hangszereket is. A fiatal előadók többsége nem zenei pályára készül, de előadásukat odaszánt felkészülés előzte meg. Nagy örömet szereztek mindenkinek. Köszönjük.

Vasné Pintér Teréz
közösségi civilszervező

inneltrade_logoA VGYKE szentendrei Lámpás Klubjának programjai megvalósítását az Inneltrade Kft. támogatta, melyért ezúton is hálás köszönetet mondunk!