Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Gyereknap a Holnemvolt Parkban

2018. június 9.
Az egyik klubtag gyerek kisállatot simogat az angyalföldi klub gyereknapi programján

A gyereknap alkalmából megszerveztük, hogy a klubunkhoz tartozó gyerekes családok ellátogathassanak az újonnan nyílt Holnemvolt Parkba. Egy ténylegesen a gyereknapra szervezett alkalommal néhányan már megismertük a helyet, ezért gyorsan módosítottunk az előre megbeszélt terveken és úgy gondoltuk, hogy ezt a helyet mindenkinek látnia kell.

A Holnemvolt Park az Állatkert területéhez tartozik, a Vidámpark helyén lett kialakítva. Valójában egy nagy játszótér, ahol az állatok is megjelennek.

A Park bejáratánál egy kisebb tó van kialakítva, rajta egy lécekből összeállított, úszó valami, amelyet kötéllel lehet mozdulásra bírni. A feladat a játékban az, hogy a tavon át kell jutni a túlpartra, majd vissza. Először a hozzánk tartozó gyerekek felnőttel úsztak át, aki megmutatta nekik az úszóalkalmatosság kezelését. A harmadik körben a gyerekek már egyedül vezették az úszó járművet, ami nagyon szép teljesítmény.

Tutajozós játékot próbálnak ki az angyalföldi gyerekek

A következő állomásunk egy játszótér volt, meglepő játékokkal. Nem a szokásos játékok voltak, hanem mindegyik játék valamilyen módon teret engedett a gyerekek kreativitásának vagy bátorságának.  Ezek közül a legnagyobb sikere egy körülbelül 1,5 méteres mókuskeréknek volt, melyet a bátrabb szülők is kipróbálhattak.

A harmadik állomásunk egy hatalmas, körülbelül 2,5 méteres átmérőjű forgó henger volt, melyen át lehetett szaladni. Sok hozzánk tartozó gyerek is vállalkozott rá. Eleinte történtek kisebb-nagyobb esések, de végül mindenkinek sikerült átjutni a hengeren elesés nélkül.

A soron következő állomásaink az állatok voltak, de csak a kecskék és juhok között tudtunk érdekfeszítőt kreálni a gyerekeknek, mert a többi állat inkább aludt, mintsem velünk foglalkozzon. Megetethettük és megsimogathattuk őket, ami mindenkinek nagy élmény volt.

az angyalföldi gyerek klubtagok állatokat simogatnak a Holnemvolt parkban

A Holnemvolt Park még nem üzemel teljesen és pár részére nem is jutott időnk, de így is nagyon kellemes gyereknapi programot biztosított a számunkra. Különösen tetszett nekünk az, hogy itt is lehetőséget adtak a klubhoz tartozó gyerekeknek a saját ritmusuknak megfelelő élménybefogadásra. Külön szeretnénk köszönetet mondani a Park azon dolgozóinak, akik ebben együttműködtek velünk!

Tóth Andrea
közösségi civilszervező