Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Hangmasszázs a zuglói klubnapon

2023. január 24.
Zsuzsa bemutatja a hangtálakat. Az asztalon a különböző méretű hangtálak és a hozzájuk tartozó ütők.

 

2023. január 11.

Az év első klubnapján Krayné Faragó Zsuzsa, a Gong Akadémia hangmasszőre volt a vendégünk.

Zsuzsa különböző méretű hangtálakat és a hozzájuk tartozó ütőket/kalapácsokat hozott magával, ezeket mind bemutatta és meg is szólaltatta őket. A hangtálak Tibetből származnak, réz, ón és más fémek ötvözetéből, kézi kovácsolással készülnek. Ezek a hangtálak érdekes hangjukkal és rezgésükkel segítenek meditatív állapotba kerülni, lazító hatással bírnak. Az emberi szervezet 70%-a víz, ezért a hangtálak rezgése nagyon jól érezhető a testünkben is.

Zsuzsa férjével már több éve foglalkozik hangmasszázzsal és hangfürdővel. A kettő között az a különbség, hogy kis létszámú csoportban vagy egyénileg a hangmasszázs jól alkalmazható, nagy létszámnál a gongok rezgése adja a hangfürdőt a vendégeknek.

Minden hangtálat és a szélcsengőt is mindannyian kipróbáltuk, megszólaltattuk. Sajnos a gongok hangját most nem volt lehetőségünk kipróbálni, hiszen ezek 15-20 kg súlyúak. Zsuzsa felajánlotta, hogy jobb idő esetén férjével elhozza a gongokat is, és lehetőségünk lesz kipróbálni a hangmasszázst és a hangfürdőt is.

Klubnapunk végén megbeszéltük, kinek hogyan teltek az ünnepek.

Klubnapunkon élőben is bejelentkeztünk Facebook-oldalunkon: Közösség Lámpásai, Zuglói Látássérültek klubja.

Kiss Márta, Tanai Csaba