Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Eligazodva a városban

2014. március 16.

Mi is pontosan a VSB-PLUS hangjelző?

A VSB-PLUS hangjelzőt vakok és gyengén látók számára fejlesztették ki a közúti csomóponton való áthaladásuk elősegítése céljából. A „piacon” eddig csak akusztikus (változtatható frekvenciájú), illetve más gyártók által gyártott szintén beszélő hangjelző volt jelen. A VSB-PLUS jó minőségben adja vissza a felvett hanganyagot, valamint hangereje alkalmazkodik a változó környezeti zajszinthez. A zajt két mikrofonon keresztül érzékeli, amely a doboz két oldalán van elhelyezve az emberi fülhöz hasonlóan. A beszéd indítása történhet nyomógombbal, relével, vagy rádión keresztül. A készülék rendelkezik nagy terhelhetőségű relé kimenetekkel is.

Fontos megemlítenünk, hogy a BKK Futár-projekt keretében valósul meg a táblák hangosítása és folyamatos cseréje a megállóhelyeken. A távirányító nagy előnye, hogy automatikusan megszólaltatja a táblákat és a hangos

jelzőlámpákat anélkül, hogy a készüléket feléjük fordítanánk.

 

Mit szükséges tudni a FUTÁR-ról?

“A FUTÁR (Forgalomirányítási és Utas TÁjékoztatási Rendszer) a legmodernebb technológiai vívmányokat követve biztosítja azt, hogy a fővárosi közösségi közlekedést használók a lehető leggyorsabban érjék el céljukat. A műholdas járműkövetésen alapuló rendszer nagymértékben elősegíti a budapesti forgalom valós idejű, folyamatos, 24 órán át történő felügyeletét, a menetrendszerű közlekedés fenntartását, rendkívüli esemény esetén pedig a gyors és hatékony közbeavatkozást. A fejlesztés első körben a busz, villamos és troli ágazatot érinti, de tervben van a hév, a metró és a hajóközlekedés új rendszerbe való későbbi integrálása is.”

Miért segíthet a távirányító a mindennapi közlekedésben?

  • Képes 30 percnyi hanganyag visszajátszására

    Távirányító fotó

    Ára: 4200 Ft

  • Hangminősége kiváló (16bit/16kHz)
  • A távirányítóval kiváltható a gyalogos nyomógomb használata
  • Egy készülékben több irány kezelhető
  • Az opcionális Bluetooth illesztő használatával akár a vezeték nélküli programozás is megvalósítható.

Letölthető dokumentumaink között megtalálható a műszaki leírás, valamint egy lista, hogy a város mely csomópontjain használható a készülék.

A VSB-PLUS gyártója a Swarco Traffic Hungaria Kft. Megvásárolható a Láthatár boltunkban!

Műszaki leírás
Lista a csomópontokról

 

Forrás: www.bkk.hu; www.swarco.com