Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Időutazás Angyalföldön

2018. május 7.
Az angyaföldi klubnapon a résztvevők helytörténeti visszaemlékezésekről beszélgetnek

Az áprilisi klubnapunk témája a kerület volt. Eredetileg egy kvízjátékot ígértünk, de mivel nagyon sok régi-régi filmfelvételt kaptunk a kerületről, ezért ezek megtekintésével kibővítettük a klubnapi programot.

A 100, 80 és más néhány évtizedes filmeket sokszor megállítottuk és elmondtuk milyen épületek láthatók a ma ismert helyszíneken. Közben mindenki felidézte a saját emlékeit, melyek a rendszerváltás utáni átalakulás miatt sokszor már kiérdemelték a „történelmi” és a „múltbeli” jelzőket.

Az angyaföldi klubnapon a résztvevők helytörténeti visszaemlékezésekről beszélgetnek

Természetesen a kvízjáték sem maradt el, melyben a kerület érdekességeire kérdeztünk rá. Olyanokra, mint például, hogy mennyi idős a kerület, hányadik legnépesebb város lenne Magyarországon a lakossága alapján amennyiben önálló város lenne vagy például a Margitsziget része-e a kerületnek vagy sem, illetve van-e különbség a Margit-sziget és a Margitsziget között?

Az angyalföldi klubnap látogatói egy asztal körül ülnek

A megjelentek nagyon örültek a kis nosztalgiázásnak is teret adó rendkívüli klubnapnak és kedvet kaptak ahhoz, hogy a szóba került helyszíneket néhány séta keretében fel is keressük. Erre a közeli jövőben sor fog kerülni, mely alkalmakra nagyon szívesen látunk vendégül másokat is! A részletekről az ismert elérhetőségeken lehet érdeklődni.

Tóth Andrea
közösségi civilszervező