Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Látogatás a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumba

2023. április 11.
A képen belső tér látszik, asztallal.

 

Kedves Klubtagok, Tisztelt Érdeklődők!

Sok szeretettel hívjuk Önöket az erzsébetvárosi és újpesti Lámpás Klub közös külsős programjára!

Látogassunk el együtt a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumba, ahol ezúttal a vendéglátás múltjával és jelenével ismerkedhetünk meg a tárlatvezetés folyamán! „A kiállítás a 19. század végi és 20. század eleji otthoni és hivatásszerű hazai vendéglátás tereit mutatja be. Megismerhetjük, hol és hogyan töltötte szabad idejét a hajdani polgár, hova utazott, hol szállt meg, mit rendelt asztalához. Megelevenedik egy korabeli szálloda, egy kávéház és egy étterem, továbbá egy cukrászda cukrászműhellyel és egy középpolgári család otthona. Betekintést nyerhetünk a korabeli mulatók és fürdőhelyek világába. Azt is megtudhatjuk, mi volt a szállodai boyok feladata, vagy kipróbálhatjuk, milyen sommelier válna belőlünk.” (idézet a múzeum honlapjáról)

A tárlatvezetés időtartama várhatóan 90 perc.

Időpont: 2023. április 18. 10.30

Helyszín: Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum (1036. Budapest, Korona Tér 1.)

Találkozás ideje és helye: 9.50-10.00 között a Kelenföld felől érkező 1-es villamos Szentlélek téri megállójában, ahonnan együtt sétálunk át a múzeumba. Az egyes klubok gyülekezőiről, további információkról a kirándulás Facebook-eseményében tájékozódhatnak.

A részvétel ingyenes, viszont előzetes regisztrációhoz kötött, legkésőbb 2023. április 13. 18:00-ig! Kísérőt sajnos csak igen korlátozott mértékben tudunk biztosítani, ezirányú igényeiket mindenképp jelezzék, vagy gondoskodjanak saját segítőről. Megértésüket köszönjük!

A VGYKE tagjai mellett természetesen nagy szeretettel várunk bárkit: látássérülteket bármely korosztályban, más fogyatékossággal élőket, jól látó társaikat, ismerőseiket, lelkes önkénteseket is!

A programra az alábbi elérhetőségeken lehetséges jelentkezni:

Jánosi Veronika VII. kerületi közösségi civilszervező
+36 70 387 52 66, erzsebetvaros.szervezo@vgyke.com

Czagány Izabella és Murgács Jánosné IV. kerületi közösségi civilszervezők
+36 30 394 1336, +36 70 387 5261, ujpest.szervezo@vgyke.com