Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Márciusi klubnap az okos eszközök és a Húsvét jegyében

2021. április 13.
A fotó jobb oldalán sárga alapon fekete betűkkel a hír címe olvasható, a bal oldalon a XVIII. kerületi Lámpás Klub logója látszik.

 

2021. március 31-én megtartottuk havi klubnapunkat ismételten online formában. A délután kiemelkedő témája az okos eszközök és azok használatának megtanulása volt.

Manapság már szinte lehetetlen telefon vagy bármilyen más okos eszköz nélkül létezni, ez a látássérültek, vakok világában sincs másképp. Ennek alkalmából látogatott el hozzánk Egyesületünk új munkatársa, okoseszköz oktatója, Berkó Norbert, aki számos hasznos tanáccsal, információval látott el minket mind az okoseszközökkel, mind az újonnan indult oktatás lehetőségével, igénybevételével kapcsolatban. A különböző szoftverek, alkalmazások előnyére hívta fel figyelmünket, valamint megosztotta velünk saját tapasztalatait is. Beszámolt a képzés tudnivalóiról és arról is, hogy a jelentkezők, érdeklődők milyen kérésekkel fordultak hozzá, mit tartottak fontosnak megtanulni. Megtudhattuk azt is, hogy a látássérültek telefonjukat tudják használni a Braille segítségével is, mely igen megkönnyítheti a készülékeken való írást, legyen az email, üzenet. vagy akár chatelés.

Klubunkon megemlékeztünk a közelgő Húsvétról: Jézus történetéről, a népszokásokról és hagyományokról. A felolvasott szöveg mellett néhány mondattal narrált képekkel is megpróbáltuk színesíteni az elhangzottakat.

Pázmán Krisztina és Juhos Róbert
XVIII. kerületi közösségi civilszervezők