Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Márciusi klubnap – Látássérültek a munka világában

2022. április 13.
A klubtagok az asztal körül

 

Március 30-án megtartottuk havi klubnapunkat, melynek fő témája a látássérült emberek nyílt munkaerőpiacon történő elhelyezkedésének esélyei, lehetőségei voltak.

Ellátogatott hozzánk Házi Tamás, a VGYKE munkatársa, a „Foglalkoztatás 2020” projekt szakmai vezetője.

Tamás beszélt munkájáról, a projekt céljáról, valamint arról, hogy milyen esélyekkel indul egy vak vagy egy gyengénlátó ember a munkaerőpiacon, milyen nehézségekkel kell szembenéznie az álláskereső személyeknek. Szó esett arról is, hogy mennyire nyitottak a különböző cégek a látássérült emberek foglalkoztatása terén, miben kellene fejlődniük, illetve mi hogyan tudunk együttműködni velük. Sok kérdés is elhangzott a jelenlévők részéről, nagyon érdeklődőek voltak a téma iránt.

Tagjaink is megosztották egymással a tapasztalataikat azzal kapcsolatban, hogy mennyire volt nehéz elhelyezkedniük, hogyan sikerült beilleszkedniük és hogyan érzik magukat jelenlegi munkahelyükön.

Klubdélutánunk folyamán a tavasz közeledtéről sem feledkeztünk meg, így kvízjátékunk kérdései is kapcsolódtak az évszakhoz. Meghallgattuk Chopin: Tavaszi Keringő című művét, valamint József Attila: Tavasz van! Gyönyörű című költeményét is, melyek hatására mi is tavaszváró hangulatba kerültünk.

Az eseményről készült néhány fotó és videó

Pázmán Krisztina és Juhos Róbert
XVIII. kerületi közösségi civilszervezők