Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Masszázs hírek

2018. augusztus 11.
a képen egy kéz látható masszírozás közben

Júliusban Egyesületünk masszőrei Borics Nikolett és Pásztor Tibor a Zugló Sport-és Rendezvényszervező Non-profit Kft. megbízásából a XIV. ker. Varga Zoltán Sportpályán „Mesterségem címere” elnevezésű program keretében nyújtottak mobil masszázst a nyári szünidőben gyerekeket táboroztató pedagógusoknak. Ezzel egy időben a 7-12 éves gyerekeknek érzékenyítést tartottak, melynek keretében meséltek minden napjaikról, arról, hogyan élnek, közlekednek, írnak, olvasnak, mi a kedvenc időtöltésük. Nagy érdeklődést tanúsítottak a Braille-írás iránt is. Ezután szinte záporoztak a kérdések nemcsak a gyerekek, de a pedagógusok részéről is.

Szinte szájtátva hallgatták Niki előadásában a „Vakrepülés Színtársulat”-ról szóló élménybeszámolót, valamint Tibor elmesélésében a hangos-könyv, a felolvasó program, valamint szabadidős programját, az elektronikus zenekészítést és szoftverfejlesztést.

Nagy sikere volt jelenlétünknek, mert a pedagógusok ellazulhattak a fárasztó melegben egy kis masszázstól, a gyerekek pedig a „másság” elfogadásával barátkoztak.

Augusztus 1-jétől új munkatárssal bővült csapatunk, Máté Viktor személyében, aki a VGYKE által szervezett gyógymasszőr képzésen sajátította el a gyógymasszőri szakma fortélyait. Reméljük, hogy hamarosan beépül kollektívánkba és tudásával üde színfolt lesz a vendégek körében.

a képen egy kéz látható masszírozás közben

A kép forrása: egeszsegedre.8x.hu