Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Megkezdtük az újpesti iskolák érzékenyítését

2018. március 15.
A képen az első iskolai érzékenyítésen megjelent diákok láthatók a két kiképzendő kutyussal

Egy előzetes megbeszélés kapcsán dr. Molnár Szabolcs alpolgármester úrral, és Tamás Ilona tankerületi igazgató asszonnyal megbeszéltük, hogy az idén elkezdjük a negyedik kerületi iskolák érzékenyítését. Meghívást kaptunk 2018. február 15-ére, az Észak-Budapesti Tankerületi Központ Intézményvezetői értekezletére, ahol bemutatkoztunk az iskolák igazgatóinak és elmondtuk mit szeretnénk és milyen fontossággal bír ez a tevékenységünk.

Ott helyszínen már három igazgatónak is elnyerte tetszését a programunk, mert időpontot is egyeztettek velünk. Ebben a hónapban 22-én a Halassy Olivér Német Tagozatos Általános Iskola három évfolyamát érzékenyítettünk le. Ez egy kivételes nap volt számunkra is, mert ezen a napon az egész iskola a fogyatékkal élőkkel foglalkozott.

Az osztályteremben ülő diákok figyelik Panka és Era bemutatkozását

Egyszerre két osztállyal foglalkoztunk. Era és Attila az érzékszervek fontosságáról, a Braille-írás használatáról, játékosan interaktív formában. Panka a botos közlekedést, Darinka két kiképzés alatt álló kutyával a kutyás közlekedést mutatta be, szintén interaktív, játékos formában.

A képen az első iskolai érzékenyítésen megjelent diákok láthatók a két kiképzendő kutyussal

Nagyon várjuk a márciusi folytatást, amikor is már három iskola van bejegyezve a naptárunkba.

Szélesné Panka és Kulmann Era
közösségi civilszervezők