Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Milyen is a 2021-es országtorta?

2021. szeptember 14.
Csoportkép a cukrászda előtt

 

2021. 08. 30.

A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete idén jubileumi, tizenötödik alkalommal hirdette meg a Magyarország Tortája versenyt az augusztus 20-i nemzeti ünnepünk köszöntésére.

Az idei versenyt Fodor Sándor, egy XVI. kerületi cukrászda, a Habcsók Cukrászda cukrászmesterének különlegessége nyerte el, mely a Napraforgó névre hallgat, ezért úgy döntöttünk, a XVI. kerületi lámpás-klub tagjaival felkeressük a cukrászdát, és egy finom kávé és egy jó beszélgetés mellett megkóstoljuk mi is a finomságot.

A programhoz csatlakoztak a XIII. kerületi klub tagjai, sőt más kluboktól is jött el néhány érdeklődő, akiknek igazán örültünk.

Na, és hogy milyen is a Napraforgó?

Már maga a Napraforgó elnevezés külön érdekesség számunkra, hiszen már évek óta a XVI. kerületi klub klubnapjait a Napraforgó Gyermek és Családsegítő központban rendezzük meg.

A tortában csokoládés, ropogós talpon, lisztmentes, pirított napraforgó őrleménnyel készült felverten helyezkednek el a különböző textúrájú rétegek, a finom hársmézes joghurt  és a vilmoskörte, melyet a körtepálinka bolondít meg.

A tagok véleménye alapján igazán frissítő, kellemes édesség. Mindenkinek meleg szívvel ajánljuk!

Kollárszky Boglárka, Istók Imola és Aranyiné Kmett Olga
Közösségi civilszervezők

A program a XVI. kerületi Önkormányzat támogatásával valósulhatott meg.