Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Nemzetiségi esten jártunk a KMO-ban

2018. november 23.
Ellinizmosz görög tánccsoport látható a képen, népviseletbe öltözött táncoló nők

Kilenc nemzetiségi önkormányzat kulturális műsorát láthatta a közönség. Gábor Ilona a KMO igazgatója volt az est házigazdája, és megköszönte a fellépő gyerekek szüleinek, hogy segítik és támogatják, hogy gyerekeik hódolhassanak a hagyományőrzésnek. Köszöntőt mondott Vinczek György alpolgármester, aki a jelenlévőknek elmondta, idén egy újabb testvérvárossal, az erdélyi Tasnáddal bővült a kerületi testvérvárosok köre. Vinczek György beszélt arról is, hogy az Erkel Iskola után az Arany óvodában és a Deák gimnáziumban is indult nemzetiségi osztály, illetve csoport, ahol a német nyelven kívül a német hagyományokkal is ismerkednek a gyerekek.

A kispesti klubtagok a KMO-ban, a nemzetiségi esten várják a program kezdetét a székeiken ülve

Az első műsorszámot éppen a német nemzetiségi óvodáscsoport és az Erkel iskolások adták elő. Második a román önkormányzat vendége a Nagykárolyi Folklór Együttes volt. Aztán az örmény ArusenKaa zenekar produkciója következett, melyet az Ellinizmosz görög tánccsoport követett.

Ellinizmosz görög tánccsoport látható a képen, népviseletbe öltözött táncoló nők

A lengyel önkormányzat meghívta a színpadra a Polonez néptáncegyüttes gyermek táncosait. A cigány önkormányzat meghívására a Romano Glaszo zenekar szerzett vidám perceket, ők még a közönséget is megénekeltették.

A Romano Glaszo zenekar látható a képen, 2 fiatal hölgy és egy gitáros férfi

Aztán a horvát hagyományőrző néptánccsoport különleges tánca következett, majd a bolgár Roszica néptánccsoport gyerekszereplői kápráztatták el tánctudásukkal a közönséget. Produkciójukat a nézők vastapsa kísérte. A színpadi programok sorát a szerb önkormányzat vendége, a Selo zenekar zárta, akik az aulában a vendéglátás alatt is muzsikáltak a résztvevőknek.

Köszönjük Vinczek György alpolgármester úrnak a meghívókat, és azt, hogy ismét részt vehettünk a Kispesti Látássérültek Klubjával ezen a nívós rendezvényen!

Bernát Zsuzsanna és Puchnyák István
közösségi civilszervezők