Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Novemberi klubnap az Ügyfélszolgálattal és a Mikulással

2017. december 5.
Mikulás oszt ajándékokat a kispesti klubtagoknak

Novemberi klubnapunkra is hívtunk vendégeket. Egyesületünk Ügyfélszolgálatos munkatársai, Szilágyi Erika és Leány Ferenc jött el hozzánk. Bemutatták az Ügyfélszolgálat tevékenységét és a különböző szolgáltatásokat. Tájékoztatást kaptunk a látássérülteket érintő aktuális pályázati lehetőségekről, szociális juttatásokról, kedvezményekről a látássérültek életvitelét megkönnyítő segédeszközökről, és tagdíj befizetést is helyben lehetett intézni.

Az ügyfélszolgálat munkatársai beszélnek a kispesti klubtagokhoz

November 22-én volt Szent Cecília emléknapja. Élettörténetét ismertetve klubtagjaink megtudhatták, miért ő az énekesek, hangszerkészítők, zenészek és orgonisták védőszentje.

Kvízjátékunkkal pedig letesztelhették, mennyire vannak képben híres íróink, költőink születési helyével kapcsolatban.

Aktuális témák következtek. Elmondtuk, hogy a VGYKE tagok részére december 4-től 31-ig kedvezményes masszázsbérlet váltható, melyet az összes helyszínen fel lehet használni.

December 13-án rendezzük a Karácsonyi Lámpásvásárt egyesületünknél, erre is meghívtuk tagjainkat.

Klubnapunk időpontja 2018-tól megváltozik. Ezután minden hónap 3. csütörtökjén tartjuk. A kezdés továbbra is 15 óra marad, és a helyszín is változatlan (Bp. XIX. Táncsics M. u. 7. 1. em. Családsegítő Központ).

Nagy meglepetés ért bennünket. Megérkezett a Mikulás. Úgy látszik jók voltunk, mert senki nem kapott virgácsot, csak finomságokkal teli csomagot.

Mikulás oszt ajándékokat a kispesti klubtagoknak

 

Ünnepi hangulatba kerültünk. Vasárnap meggyújtjuk az első gyertyát az adventi koszorún, és várjuk a legszebb ünnepet, a karácsonyt.

Van-e érzés, mely forróbban és sejtelmesebben megdobogtatja az emberi szívet, mint az ünnep és a várakozás izgalma?

(Márai Sándor)

Beszámoló: Bernát Zsuzsanna
Képek: Puchnyák István