Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Klubnap volt Rákosmentén

2017. november 13.
a képen a tagok ülnek a klubon

Az októberi klubnapunkon megemlékeztünk az aradi vértanúkról és ismerkedtünk a XVII. kerületi Polgárőrséggel.

a képen a tagok ülnek a klubon

Kezdésként emlékeztettük tagjainkat a közeli programokra és megbeszéltük az ezzel kapcsolatos tudnivalókat. Ezután átadtuk a szót vendégünknek: Farkas Tamásnak, a Delta Polgárőr Egyesület elnökének. Tőle megtudhattuk, hogy az Országos Polgárőrség 1994-ben alakult.

A képen a tagok láthatóak
A Delta 1997-ben vált le, tehát már 20 éve működnek a kerületben. Összesen 26 tagjuk van, ebből 12 aktív. Az itt vállalt szolgálat önkéntes, és nincs korhatár. Feladataik közé tartozik rendezvények biztosítása a kerületben és országosan is.

a képen atagok vannak.

Vendégünk megmutatott nekünk egy önvédelmi fegyvert (gázspray) is, de a lelkünkre kötötte, hogy ne nyomjuk meg, mert könnyezhetünk utána. Arra a legbüszkébb, hogy egyszer sikerült elfogniuk egy gyilkost és elkapták a kerületi körözési lista élén álló bűnözőt.

a képen a tagok láthatóak

Végül meghallgattuk a polgárőrkabarét, amelyet a telefonjáról játszott le nekünk. Ezt követően tagjaink érdekességeket, és kevésbé köztudott dolgokat tudtak meg Péter jóvoltából az aradi vértanúkról.

A napot névnaposunk és születésnaposunk felköszöntésével zártuk. Jana köszöntötte őket, de ezúttal hangszeres kíséret nélkül adta elő dalait.

Krayné Faragó Zsuzsanna és Acsay Péter
közösségi civilszervezők