Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Online klub nap Miks-Rédai Csabával

2021. május 21.
A fotó jobb oldalán sárga alapon fekete betűkkel a hír címe olvasható, a bal oldalon a zuglói Lámpás Klub logója látszik.

 

2021. május 12-i online klubnapunk vendége Miks-Rédai Csaba volt, aki elmesélte, hogyan és milyen eszközökkel kezdett stúdió felvételeket csinálni.

Csabi a Vakok Általános Iskolájába, a „Vakodába” járt, és már ott felvételeket készített az osztálytársaival, ezek a kezdeti lépések egyre jobban erősítették benne a vágyat egy saját stúdió és a felszerelések megszerzése iránt. A középiskolát is úgy választotta, hogy tovább gyakorolhassa, fejlessze tudását. Sajnos a gimnázium után nem sok esélye volt arra, hogy felvételt nyerjen a hangmérnök képzőbe, hiszen látássérültsége komoly akadályokba ütközött a különböző műszakirajzok elkészítése miatt, de ez nem akadályozta abban, hogy tovább fejlessze tudását. A VGYKE-nél már régóta szerkesztette a Hangos Hírmondót, melyet önkéntes felolvasókkal készített. A 2020-ban kezdődött koronavírus járvány miatt a Hangos Hírmondó átkerült az online térbe, és itt sokkal több feladatot adott mindannyiunknak a riportok megszervezése, levezetése. Csabi ebben is nagy segítség az egyesület munkatársainak, hiszen számára ez nem áll messze a stúdió felvételek és lejátszások világától.

Ha többet is szeretnének megtudni Miks-Rédai Csaba munkájáról, életéről, humoráról, az alábbi videót megtekintve elérhetik a teljes riportot.

Kiss Márta
Közösségi civil szervező