Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Pilisi-piknik

2014. április 25.

Pilisi-piknik fotó 1

A Sziklaszínházhoz érkezve erős szél fogadott minket, szélárnyékos helyet keresve pihentünk meg és pakoltuk ki   hátizsákjaink terhét. A vidám eszem-iszom után mondákat olvastunk fel, majd megcsodáltuk a Sziklaszínház bejáratánál álló Pilis Kapuját, aminek faragását, rozettáit, rovásírását tapogattuk végig.

A Sziklaszínházat egy kőbánya helyén alakították ki, régen innen hordták és égették a mészkövet. 2003 óta szerveznek programokat itt, a „Pilis kapuja” mögött.  A színház színpada a hegy felől, a nézőtér – ahol akár 2000 ember is elfér – pedig vele szemben látható. Sok szép, értékes darabot tekinthettek meg az évek során idelátogatók, például Wass Albert: Elvásik a veres csillag című regényének ősbemutatóját.

Pilisi-piknik fotó 2

 

A Sziklaszínház melletti kilátóhelynél egy nagy mészkősziklával emlékeznek meg a hajdani mészégetőkről. Itt találjuk a Szőnyi József tiszteletére készült padot is, melyen megpihenve festői panoráma tárul elénk.

Pilisi-piknikünk kellemes hangulatban telt, lelkes résztvevőink jóleső fáradtsággal, a Pilis élményeivel feltöltődve értek el a busz végállomásáig, s onnan otthonukba.