Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Rákosmentén mutatkozott be a Támogató Szolgálat

2017. szeptember 11.
A képen a klubhelység látható egy hosszú asztallal, körülötte a tagok és a vendégünk

Klubnapunkat szeptember 5-én, kedden tartottuk szokott helyünkön, a Rákoshegyi Közösségi Házban. Erre az alkalomra egy különleges vendéget hívtunk: Németh Edinát, Támogató Szolgálatunk munkatársát, aki a kerületünkben lakik, így klubtagunk is egyben.

A képen a klubhelység látható egy hosszú asztallal, körülötte a tagok és a vendégünk

Egész napos munkája miatt azonban soha nem tud részt venni a klubéletben. Őt kértük, hogy jöjjön el közénk, ismerkedjen meg a klubtagokkal, meséljen egy kicsit magáról és a munkájáról. Edina elmondta, hogy vidékről kerültek föl öccsével, és közgazdasági főiskolát végzett. Ezután élete egy kanyart vett, és elvégezte a gyógypedagógiai asszisztensi képzést. Ezt a munkát azért vállalta el, mert új kihívásokra vágyott. Mesélt nekünk arról is, hogy egész nap terepen van, és közlekedésnél a mobilját valamint a futártáblákat használja tájékozódásképpen.

A képen a klubnap egy pillanata látható, ahol a klubtagok egy asztal körül ülnek

Megtudhatták tagjaink azt is, hogy hogyan segít nekik a Támogató Szolgálatunk takarításban, iratrendezésben és kísérésben.

Ezt követően beinvitáltuk közénk Telek Mónikát a Közösségi ház művelődésszervezőjét, aki a Rákoshegyi napok programját ismertette velünk. Nem maradt el a névnaposaink fölköszöntése sem, de most ezt megtoldottuk születésnaposaink ünneplésével is.

Ehhez szokás szerint Jana szolgáltatta a zenét.

A nap egy kötetlen beszélgetéssel fejeződött be, ahol mindenki elmesélte nyári élményeit.

Krayné Faragó Zsuzsanna és Acsay Péter
közösségi civilszervezők