Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Segítség az angol és történelem érettségihez

2017. május 4.
A kép forrása: http://vakegy.hu

A kép forrása: http://vakegy.hu

A Vakok és Gyengénlátók Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egyesülete a 2016-os évben az Új Európa Alapítvány támogatásával pályázatot nyert, melynek keretében közösségi szolgálatos diákok, az egyesület hangstúdiójában érettségi témaköröket olvastak fel angol és történelem tantárgyakból.

A megvalósításban közreműködtek a Nyíregyházi Evangélikus Kossuth Lajos Gimnázium, valamint a Nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnázium tanulói és a Nyíregyházi Evangélikus Kossuth Lajos Gimnázium szaktanárai.

A felolvasott témaköröket elsősorban látássérült középiskolásoknak készítettük, de használhatják diszlexiás és diszgráfiás tanulók is.

Az elkészített hangos tankönyv, megtalálható a partner középiskolák könyvtáraiban, a Ridens Szakiskolában, a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége hangoskönyvtárában, valamint a Nyíregyházi Móricz Zsigmond Megyei és városi könyvtárban, a Nyíregyházi Evangélikus Kossuth Lajos Gimnáziumban, valamint a Nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnáziumban, továbbá letölthető a lap alján található hivatkozásokról.

A projektben vállaltuk, hogy törekszünk az egyenlő esélyű hozzáférésre is, így nagybetűs síkírásban és br0aille-formátumban is elkészítjük ingyenesen, megrendelést követően.

A 2015-ös évben már elkészítésre került a Magyar nyelv és irodalom témaköröket tartalmazó hangoskönyv is, melyet szintén a MOL Új Európa Alapítvány támogatott. Ebben a projektben partnerünk volt a Nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnázium, valamint a Ridens Szakiskola.

A Magyar nyelv és irodalom témaköröket tartalmazó hangos tananyag ingyenesen hozzáférhető az egyesület weboldalán, valamint megrendelhető a látássérültek egyéni szükségleteinek megfelelő formátumokban az egyesület ügyfélszolgálati irodájában.

Cím: Vakok és Gyengénlátók Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei egyesülete 4400 Nyíregyháza István utca 3. Tel: 30-195-4312 Email: ugyfelszolga@upcmail.hu

A hanganyagok az alábbi linkekről tölthetőek le:

Angol érettségi témakörök 424 MB

Történelem érettségi témakörök 521 MB

Szabó Judit
szakmai vezető

Nemes-Nagy Tünde
elnök