Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Szentendrei események

2017. december 17.
Az ügyfélszolgálat munkatársai az asztalnál ülnek

A legutóbbi klubnapunkra ellátogattak a VGYKE ügyfélszolgálatának munkatársai. Szilágyi Erika és Benke Richárd a munkájukról beszéltek nekünk.

Felhívták a jelenlévők figyelmét a hírlevél feliratkozására és a rendszeres olvasásának az előnyeire. Hangsúlyozták, hogy ebben a formában hetente mindenki tájékoztatást kaphat friss hírekről, aktuális eseményekről. Helyben meg lehetett vásárolni a 2018. évi tagbélyegeket, és lehetőség volt új belépésre is.

A kötetlen beszélgetés most sem maradt el. Ilyenkor mindenki elmondja azokat az eseményeket, melyek mostanában történtek vagy a közeljövőben várhatóak. Szóba került a számítógép használata is. Ilyenkor sok hasznos ötlettel, információval segítik egymást a látássérült klubtagok.

a szentendrei klubtagok ülnek az asztalnál Az ügyfélszolgálat munkatársai az asztalnál ülnek

 

Páljános Ervin grafikus és szobrászművész több évtizede Szentendrén alkot. A város turista negyedében található kültéri városmakettet a belváros főbb nevezetességeivel ő készítette. Ugyanilyen háromdimenziós térképe segíti a Kaposvárra és Sopronba látogató látássérültek tájékozódását is. Szentendre köztéren található műalkotásai közül a Bükkös-patak és a Dumtsa Jenő, Szentendre nagyhírű polgármesterének emléktáblája is az ő keze munkája.

A művész rendszeresen fogad csoportokat műhelyében, köztük látássérülteket is.

Az egyik tagunk a kiállított alkotások egyikét nézi

Szentendrei klubunk is ellátogatott hozzá egy „tárlatvezetésre” és közelről megismerhette most készülő műveit alkotó hitvallását. Akik nem látnak azoknak lehetőségük volt arra, hogy kézzel megtapogathassák a szobrokat. Köszönjük művész úrnak a lehetőséget.

Vasné Pintér Teréz
közösségi civilszervező