Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Tavaszi programdömping a BULÁKE-vel

2014. június 20.

Kardos Zoltán beszámolója

Március 6. Törökbálinton érzékenyítő iskolaprogram

Törökbálint érzékenyítés 1 - Kardos Zoltán 2014. 03. 05. fotó

A helyi Munkácsy Mihály Művelődési Központban három napon át zajlott a program általános iskolások részére. Hét helyszínt alakítottunk ki, csoportvezetőként kísértem a diákokat.

Március 19. Kirándulás a Kőhegyre

Kőhegy 2014. 03. 19. 1.  fotó

11 egyesületi taggal kirándulást tettünk a budaörsi Kőhegyre. Útközben érintettük a Kálvária dombot, amely gejzír kúpként alakult ki a régmúltban.

Március 30. Látogatás a Hadtörténeti Múzeumban

Hadtörténeti Múzeum 3 - 2014. 03. 30.  fotó

19 fővel hasznos és tartalmas látogatást tettünk a budavári Hadtörténeti Múzeumban, ahol vezető segítségével Magyarország 1919-1945-ig tartó hadtörténeti emlékeivel ismerkedhettünk meg. Ezen felül középkori védő -és támadó fegyverek másolatát próbálhattuk ki.

Április 02. Költészet Napi klub

Budaörsön, az Ifjúsági Klub nagytermében került megrendezésre a havi klubnap, melynek témája ez alkalommal a vers volt. A tagok megosztották velünk kedvenc verseiket. A hangulatos eseményen 40-50 fő vett részt.

Április 05. Érzékenyítő iskolaprogram a budapesti Pitypang utcai Általános iskolában

Az iskola egészségnapján vettünk részt, ahol két osztályt fogadtunk, akik részt vettek a VGYKE programjában.

Április 07.-10. Érzékenyítő iskolaprogram Budaörsön

Budaörs érzékenyítés  fotó

A három napos érzékenyítő programon összes kilenc általános iskolás osztály vett részt. Csoportvezetőként kísértem őket a helyszínek között, amelyekből négyet teljes sötétben alakítottak ki a nagyteremben.

Április 19. Kirándulás a Füvészkertbe

Füvészkert fotó

21 fő részvételével hangulatos tavaszi kiránduláson vettünk részt a Füvészkertben, ahol szakavatott vezető ismertetett meg bennünket a növények csodálatos világával.

Április 23.-25. Érzékenyítő iskolaprogram Budapesten, a Törökvész úti Általános Iskolában

Az iskola egészségnapi sorozatában a három nap alatt kilenc osztály szerezhetett ismereteket, információkat a látás nélküli világról. Mindezt lehetővé tette a VGYKE érzékenyítő csoportja közösségi mentorai.

Május 07. Anyák Napi klubnap

A budaörsi Ifjúsági Klub nagytermében ezúttal óvodások készülten egy meghatóan kedves műsorral a látássérült tagságnak. A négysikerű rendezvényen 40-50 fő élvezte műsorukat.

Május 10. XVII. Budaörs Fesztivál

XVII. Budaörs Fesztivál 2014. 05. 10. fotó

A hagyományos Budaörs Fesztivált a város főutcáján rendezték meg, ahol a BULÁKE is sátrat kapott. Az ingyenes masszírozás mellett kvíz kérdésekkel, játékokkal és szóróanyagokkal vártuk a nagyszámú érdeklődőket.

Május. 20. Kamaraerdei kirándulás

Kamaraerdő 2014. 05. 20. 7. fotó

Csodálatos, napos időben jártuk körül a Budaörs határában fekvő Kamaraerdőt. 15 fő vett részt a tavaszi erdőben megszervezett testet-lelket felüdítő gyalogtúrán.

Május 27. Az érdi HEP fogyatékos munkacsoportjának megalakulása

A BULÁKE vezetőinek egyéb elfoglaltsága miatt én képviselte az egyesületet az önkormányzat által létrehozott munkacsoportban. Felszólalásával gazdagította a fórumot.

Május. 28. Látogatás a Néprajzi Múzeumban

Parlament elött fotó

11 fővel tekintettük meg a kiállítást, ahol a tárlatvezető segítségével eszközöket, ruhákat is kézbe vehettünk, így ismerve meg jobban múltunk emléknyomait.

Június 04. Kirándulás a Törökugratóra

Törökugrató fotó

A lelkes és elszánt csapat meghódította a Budaörsön álló Sasbércet, szinte már igazi sziklamászási technikák alkalmazásával. A 11 fő, aki részt vett a programon joggal lehet büszke magára.