Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Te ázzunk? Ne, inkább teázzunk!

2017. november 10.

Az októberi klubnapunkat a szokásostól eltérően egy teaházban tartottuk, mivel a mesemúzeum munkatársai az általunk kiválasztott időpontban nem tudtak számunkra tárlatvezetést biztosítani. A tagjainkkal a Teaház a Vörös Oroszlánhoz nevű teázóba látogattunk el és ott beszélgettünk egymással.

Andi és Bogi írnak, a teaház egyik hangulatos asztalánál

Azt  már a belépéskor láttuk, hogy a hely nagyon kellemes, a személyzet nagyon kedves és segítőkész. Megérkezésünkkor egy emeleti helységbe invitáltak bennünket, ahol egy külön kis helyet (barlangot) kaptunk, ahol elhelyezkedhettünk.

Andi és Bogi írnak a teaházban, Vera nézi őket

Nagyon nehéz lenne olyan teafélét találni, amelyik nem volt elérhető a kínálatban. Éltünk is a lehetőséggel és sokféle teát megkóstoltunk. A kínálatban a fekete, zöld és vörös teák rengeteg választéka volt elérhető, számos ízesítéssel. Mivel minden rendelés 3,5 decis kancsóban érkezett így egymás választásaiba is bele tudtunk kóstolni, mivel bőven önthettünk mindegyik kancsóból mindegyik pohárba.

Miközben ízlelgettük a teákat, a teaház ismertetőjét elolvasva megtudhattuk, hogy milyen hatásai vannak az adott teának és milyen ízeket kell benne felismernünk.  Ez a teákkal ismerkedős délután nagyon tetszett a tagjainknak, így hamarosan megismételjük és akik kimaradtak belőle, azok sem maradtak le semmiről, legközelebb velünk tarthatnak!

 

Jánosi Veronika és Molnárné Tóth Andrea
közösségi civilszervezők

A program Erzsébetváros Önkormányzatának a támogatásával valósult meg, melyért köszönetet mondunk!