Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Ügyfélszolgálat a XVIII. kerületben

2016. november 7.

Október utolsó hetében tartottuk a  szokásos klubnapunkat, ami nagyon barátságos és vidám hangulatban telt.

A délután főszereplői, egyesületünk ügyfélszolgálatának munkatársai voltak. Ők azok, akikhez a tagjaink különféle elintéznivalójukkal fordulhatnak. Betekintést kaphattunk az életükről, hogyan alakultak, milyen segítséget tudnak tagjaink számára nyújtani?

sam_0807 klubnap

Az alábbi módon lehet velük felvenni a kapcsolatot:

Gyalogosan : A pontos cím:  1146 Budapest, Hermina út 57.

Legegyszerűbben a Nyugati Pályaudvar felé haladó 72-es, illetve a Csáktornya utca felé haladó 74-es trolibusz, Bethesda utcai, valamint az 1-es villamos Kacsóh Pongrác úti megállójától. Felhívjuk figyelmüket, hogy a Kacsóh Pongrác úti megálló felőli megközelítés a látássérültek számára balesetveszélyes lehet a magas, kiálló akadályok miatt, ezért kérjük, fokozottan figyeljenek a közlekedés során!

Lehet őket telefonon is hívni, a +36 1 384 55 41/1 vagy +36 70 387 52 67 telefonszámon, mely utóbbi szém az MVGYOSZ flottából ingyenes.

Emailt a  ugyfel@vgyke.com címen fogadnak.

Megtudtuk, hogy az ügyfélfogadási idő az alábbi módon alakul:

hétfő: 08:00-16:00
kedd: 08:00-16:00
szerda: 08:00-18:00  (tekintettel a dolgozó tagokra)
csütörtök: 08:00-17:00
péntek: 08:00-13:00

A honlapon keresztül lehet regisztrálni a hírlevélre, ahonnan a sokféle programokról lehet informálódni.

A hírlevél hangos változatát, a Hírmondót, a központi számon +36 1 384 55 41/6 os melléken lehet meghallgatni.

Az ügyfélszolgálat szakmai vezetője Mészáros Gyöngyi. Ismertetett néhány témát, amivel kapcsolatban segítséget tudnak nyújtani a tagoknak. Ezek a következők: vakvezető kutya igénylés, az MVGYOSZ  felé,  pályázati adatlapok kitöltése, információnyújtás szociális juttatásokról (például: utazási kedvezmények, Erzsébet programban való részvétel), információnyújtás a látássérültek életvitelét megkönnyítő segédeszközökről, munkalehetőség, tanulási lehetőségek felkutatása, kulturális és szabadidős programok népszerűsítése, tagfelvétel és tagsági igazolvány kiállítása, tagdíj befizetés, tagnyilvántartás és tájékoztatás a látássérültséggel kapcsolatos témákban.

Az a kérés hangzott el, hogy ha előre láthatólag hosszabb időt igénybe vevő segítségre van szükség, akkor kéretik előre jelezni a segítség igényét!

Ezt követően kötetlen beszélgetés vette kezdetét, majd Domoszlai János zenélt nekünk különleges dél-amerikai hangszerein, amelyek a mi furulyánkhoz voltak hasonlóak. Meg is lehetett fogni, majd mesélt a hangszerekről, a kinézetükről, a történetükről, és hogy kik használták először.

Klubnapunk legvégén a terveinkről beszélgettünk. Fölvázoltuk, hogy mire számíthatnak a tagjaink a közeljövőben, mik a terveink. Szó esett egy közös tavaszi kirándulásról, valamint ismertettük a következő programunkat. A Tomori Lajos helytörténeti múzeumban fogunk egy múzeumpedagógiai programon részt venni, amit nagy érdeklődéssel várunk.

Mindezeket megtárgyalva egy rövid kvízjátékkal zártuk összejövetelünket.

Kiss Julia és Juhos Róbert
közösségi civilszervezők