Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Új támogató a kulturális akadálymentesítésben

2017. június 23.
A képen az AKKU Egyesület logója látható, mely egy fejen lévő fülhallgató

A HARMAN Interntional és az Akadálymentes Kultúráért Egyesület (AKKU) most megkötött megállapodása azta  célt szolgálja, hogy több látássérültnek tegyék elérhetővé a mozizás élményét.

A Samsung Electronics tulajdonában lévő, leginkább az autó és szórakoztató ipari termékeiről és vezető technológiájáról ismert önálló leányvállalata, a HARMAN International és a budapesti székhelyű Akadálymentes Kultúráért Egyesület (AKKU) csütörtökön jelentette be együttműködését, amelynek célja, hogy látássérülteknek készített narrációkkal jelentősen javítsa a mozi- és színházélményét.

A Magyarországon 22 éve jelenlévő, és a 2016-os évben országosan 390 milliárd forintos rekordforgalmat bonyolító HARMAN a bejelentést éppen a “Make Music Day – Csinálj Zenét Nap”-ot követően tette meg, amelyet 120 más ország 775 városa mellett telephelyeiken Székesfehérváron, Pécsett és Budapesten, több mint 3000 kollégájukkal maguk is minden évben megünnepelnek.

“Az AKKU-val kötött partnerségünk bejelentését erre a szimbolikus kulturális pillanatra időzítettük, hogy ezzel is hangsúlyozzuk elkötelezettségünket a helyi közösség és a kultúra iránt. Az AKKU-val való együttműködésünkben egy elhanyagolt közösség felemelésének lehetőségét látjuk, azáltal hogy teret biztosítunk számukra a kulturális események teljesebb befogadásához.” – mondta el Kis István, a HARMAN magyarországi ügyvezető igazgatója és a magyarországi operáció alelnöke. Az együttműködés első fázisában, a HARMAN egy professzionális hangstúdió eszközeit biztosítja az AKKU részére.

A hangstúdió egy speciális alkalmazású co-working helyiség részét képzi majd, ahol vakok és gyengénlátók, illetve épp látású vendégek együttműködnek profi hangmérnökökkel, és ahol a mozifilmekhez és színházi darabokhoz tartozó kiegészítő narrációkat készítik majd.

Az együttműködésben készülő, vakok számára speciális narrációt tartalmazó film szeptemberben kerül majd a mozikba.

“A társadalom 1%-a, itthon megközelítőleg 100 ezer ember él vakságban vagy jelentősen csökkent látással, de ezek az emberek élveznek szinte minden olyan kulturális tevékenységet is, amelyet látó társaik. Így például szívesen járnak moziba és színházba is. A HARMAN szakértelmével és az általuk rendelkezésünkre bocsátott stúdióval kulturális és segítő tevékenységünk mindenképp stabilizálódik majd a közeljövőben.” – mondta el Pethes Ágnes az AKKU aktivistája és kommunikációs referense.

Az AKKU-HARMAN co-working stúdió a budapesti UP Centerben kap helyet, ahol eddig is kiemelt helyen szerepeltek az elszigetelt közösségek integrálásával foglalkozó kezdeményezések. A stúdió eszközei mind a HARMAN ernyőmárka védjegye alatt álló patinás audiomárkák darabjai: AKG® mikrofonok és fejhallgatók, valamint Soundcraft® keverőpult és DigiTech® kapcsolórendszerek.

A képen az AKKU Egyesület logója látható, mely egy fejen lévő fülhallgató

A kép forrása: http://akkuegyesulethu.web-server.hu/

A hír forrása: 24.hu