Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

„Utazás” az amazóniai őserdő mélyére

2024. április 24.
„Utazás” az amazóniai őserdő mélyére - a klubtagok az atya előadását hallgatják.

„Utazás” az amazóniai őserdő mélyére
2024.04. 11.

Áprilisi klubnapunkon vendégünk volt Finta Lajos atya, aki misszionáriusként tevékenykedett közel 20 évig dél-Amerikában az amazóniai őserdő indián közösségeiben.

Az atya fotókkal illusztrálva egy fantasztikus és tanulságos előadást tartott élményeiről, az ottani körülményekről, mélyszegénységről, szokásokról.

Elképedve hallgattuk, hogy a 21. században, távol a civilizációtól még élnek olyan közösségek, melyek a saját törvényeiket alkalmazzák oly módon, hogy némelyik a civilizált ember számára megdöbbentőnek, bizarrnak és furcsának hatna.

Az atya összegezve beszámolóját arra hívta fel a figyelmünket, hogy becsüljük meg, amink van, és legyünk érte hálásak, ugyanis ő olyan szegénységet látott, és élt is benne, amiről nekünk elképzelésünk sincs.

Az előadás olyan érdeklődést váltott ki a tagokból, hogy szeretnénk az atyát ebben az évben még egy előadás erejéig újra elhívni a klubnapunkra, mivel a két órás beszámolója közel sem fedte le az ott töltött éveket.

A klubnapon készült felvétel megtekinthető a Közösség Lámpásai – pesterzsébeti Látássérültek klubja Facebook-oldalunkon.

Dudikné Rácz Andrea
XX. kerületi közösségi civilszervező

#aliglátó #gyengénlátó #klubnap #közösségiklubok #látássérült #Pesterzsébet #vak #VGYKE