Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

A XVIII. kerületben járt a masszázs!

2018. április 29.
A 18. kerületi klub tagjai hat összetolt asztal mellett ülve beszélgetnek

Megtartottuk áprilisi klubnapunkat. Vendégünk volt Egyesületünk masszázs szolgáltatásának egyik munkatársa Págány Noémi, aki előadást tartott nekünk a masszázs jótékony hatásairól, beszélt arról, hogy hány masszőr dolgozik az egyesületnél és megemlítette a helyszíneket ahol igénybe lehet venni a szolgáltatást.

A klubtagok hallgatják Noémit a 18. kerületben

Több helyre is ellátogathat az, akinek kedve támad akár egy frissítő masszírozásra, vagy esetleg netán olyan betegsége van, amire alkalmazhatóak a kezelések. Ilyen például a Hermina úti szakrendelő, a terézvárosi szakrendelő a Csengeri utcában, az Uzsoki utcai kórház, és a Csobánka téren található Szent Margit orvosi szakrendelő. Ezen kívül még vannak olyan intézmények is, ahol az otthonban lakó vagy a bejáró idős személyek veszik igénybe a szolgáltatási formát ilyen a Schweitzer Albert református szeretetotthon is.

A gyógy- és frissítő masszázson kívül nyirokmasszázst is végeznek a masszőrök melynek lényege a kötőszövetekben felgyülemlett nyirokfolyadék elvezetése, a nyirokpangás csökkentése. Hatására a szervezetben méreganyagok távoznak, ez által erősödik az immunrendszer.

A masszázs alkalmazható különböző reumatikus vagy különböző ízületi megbetegedéseknél, emésztőrendszeri megbetegedéseknél bél és gyomorbántalmak esetén, hat a szervek és szövetek állapotára, javítja a közérzetünket, csillapítja a fejfájást, és segít abban is ha valakinek túlzott alvás problémája van.

VGYKE tagoknak 30 perc 1500 Ft. 60 perc 3000Ft. valamint a bérlet 7500 Ft öt plusz egy alkalom grátisz.
Nyirokmasszázs 60 perc 4000Ft. 90 perc 5000Ft. és a bérlet 20000 Ft.
A jelentkezés előzetes egyeztetés alapján történik.

A 18. kerületi klub tagjai hat összetolt asztal mellett ülve beszélgetnek

A klubnap folyamán most sem maradhattak el a közérdekű információk szót ejtettünk az Egyesületünk éves közgyűléséről, ami majd május 4-én lesz a Vakok Általános iskolájában az Ajtósi Dürer sor 39-ben. Ismét zenélt nekünk Domoszlai János, aki most a kena helyett lábdobbal szolgáltatta a jó hangulatot, de Horváth Dávid is eljátszott egy két muzsikát a furulyáján.

Juhos Róbert
közösségi civilszervező