Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Angyalföldön a Vakrepülés Színtársulat És a Net-média Alapítvány

2022. július 19.
A képen a Vakrepülés Színtársulat logója látható, fehér alapon egy kisrepülő fekete grafikája, aminek a szélvédőjét egy nagy napszemüveg takarja. A felirat fölül: "Vakrepülés Színjátszó Egyesület", alul: "www.vakrep.hu, Láthatatlan játék a sötétben".

 

Kedves Klubtagok és Érdeklődők!

A XIII. kerület július 25-én klubnapot szervez, melyre nagyon sok szeretettel meghívunk minden kedves érdeklődőt.

Az angyalföldi klub vendége a Vakrepülés Színtársulat, illetve a Net-média Alapítvány lesz.

A két XIII. kerületben működő szervezet országszerte vesz részt programokon, valósít meg projekteket.

Az Angyalföldi klub egyik vendége Máj Kriszta, a Vakrepülés Színjátszó Egyesület elnöke és a szervezet által működtetett színtársulat művészeti vezetője. Foglalkozása angoltanár a Vakok Iskolájában, önkéntesként végzi színtársulati tevékenységét.

A közönség Krisztát ismerheti a Vakvagányok c. filmből, melynek nemcsak szereplője volt, hanem a film betétdalát is énekelte.

Az egyesület 21 éve főként sötétben zajló színdarabokat ad elő látássérült színészek közreműködésével, zenés produkciókat valósít meg, de tartanak színházi képzéseket, pl. beszéd- és hangtechnikát is. Közeli terveik között szerepel egy klasszikus színdarab felújítása is, melyhez most keresik a szereplőket. Hogy miről is van szó, a XIII. kerületi klubnapon kiderül majd!

A találkozó másik vendége Pille (Pál Zsolt), a Net-média Alapítvány elnöke. A szervezet fő projektjéről, a Hobby Rádióról ismert, mely nemcsak a XIII. kerületben hallható, hanem interneten keresztül bárhonnan.

Az alapítvány együttműködésben a Vakrepülés csapatával közösen alakította ki a kerületben, a talán egész Európában egyedülálló Kultúrtanya Közösségi teret, mely integrált szórakozást nyújt látássérülteknek és látóknak egyaránt. A Net-média Alapítvány több projektjével igyekszik segíteni országosan a látássérültek életvitelét. Foglalkoznak informatikai tartalomszolgáltatással, pl. a hobbyradio.hu rádiós oldalon megjelenő hírportállal, és a vaknavi.hu közlekedést segítő oldal fejlesztésével, honlapok akadálymentesítésével és egyéb tartalomszolgáltatással.

A klubnapon szó lesz a XIII. kerületben megvalósult Kultúrtanya jelenlegi programjairól, újdonságairól is.

Az online klubnap résztvevői már betekinthettek az év elején megnyitott közösségi tér termeibe, most az elmúlt félév programjairól és még az év további rendezvényeiről is szót ejtenek a klub vendégei.

Az angyalföldi civilszervezők havi rendszerességgel szerveznek online klubnapot is, egy időben a személyes találkozóval, melyet ez alkalommal is megtekinthetnek majd az érdeklődők ezen a linken.

Szeretettel várunk mindenkit!

Helyszín: 1134 Budapest, Tüzér utca 56-58. 12. klubterem

Időpont: 2022. július 25. 15 – 17 óra

Kérünk mindenkit tisztelettel, hogy a részvételi szándékot legyen szíves jelezni a lenti elérhetőségek egyikén a közösségi civilszervezőknél, Istók Imolánál és Majláth Mónikánál!

E-mail: angyalfold.szervezo@vgyke.com

Telefon: 06304989127 és 06707734054

Istók Imola és Majláth Mónika
Közösségi civilszervezők