Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Angyalföldön járt a Szemléletmód

2018. április 6.
Mikola Gyöngyvér beszél az angyalföldi klubnapon

A márciusi klubnapunkon Mikola Gyöngyvér volt a vendégünk, aki a Szemléletmód Rehabilitációs Központ egyik  munkatársa és egyben rehabilitációs tanára is.

Mikola Gyöngyvér megérkezik az angyalföldi klubnapra és leül a terem közepén lévő asztalhoz

Gyöngyvér bemutatta nekünk szervezetük főbb munkásságát, szolgáltatásaikat. Beszélgettünk arról, hogy ki milyen módon veheti fel a kapcsolatot velük és melyek azok a lehetőségek, amelyekből mindenki saját életstílusának megfelelően kérhet és kaphat segítséget. Nagy meglepetésünkre kiderült, hogy még Moon-írást is tanítanak azoknak, akiknek arra van igényük! Tényleg beszélgetés volt, ugyanis rengeteg kérdése volt a tagjainknak.

Fontosnak tartotta elmondani hogy mielőtt bárki is szeretne valamilyen szolgáltatást igénybe venni, legyen az botos útvonal megtanulása vagy otthon a mindennapi dolgokban való önálló boldogulás, a nagy érdeklődés miatt sajnos várólista van. Ez is azt mutatja, hogy óriási nagy szükség van arra, amit a Szemléletmód Rehabilitációs Központ kínál.

Egy úgynevezett állapotfelmérést viszont addig minden jelentkezőnél elvégeznek, ami három órán át tart, benne van egy funkcionális látásvizsgálat és egy olyan beszélgetés, ahol a személyes igényeket megismerik a Központ munkatársai.

Mikola Gyöngyvér beszél az angyalföldi klubnapon

A megjelent tagjaink mindegyike talált olyan szolgáltatást ami felkeltette az érdeklődésüket és ezért elérhetőséget is cseréltek Gyöngyvérrel.

A klubnapon tapasztaltak alapján mindenkinek nagyon sok szeretettel ajánljuk a Szemléletmód Rehabilitációs Központot, melynek a szolgáltatásai teljesen ingyenesek mindenki részére. Érdeklődni a következő elérhetőségeken lehet:

Jordanits Szilvia
Tel: 06 70 677 59 95
szemleletmod@bulake.hu

Tóth Andrea
közösségi civilszervező