Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Első születésnap a XVIII. kerületben

2017. június 12.

A Klubunk az első születésnapját ünnepelte. Ez alkalomból gyertyát gyújtottunk és elénekeltük Halász Jutka egyik legismertebb slágerét a Boldog születésnapot című dalt. Tortával, süteménnyel készültünk az ünnepre, ami hamarosan el is fogyott.

Kedves vendégeink is voltak, Ruzsa Viktor (a Civil Rádiótól), Domoszlai János, a rákosmenti és a kispesti lámpások. A „koccintás” és a süteményevés után a közérdekű információk következtek.

SAM_1863

Ismertettük az Egyesületünk támogatószolgálata által szervezett soltvadkerti tábort, majd utána ismertettük a legközelebbi klubprogramunkat, amelyet most is a kispesti klubbak együtt szerveztünk. Ezen a programon Az Állami teleptől a Havannáig című kiállítás kerül majd megtekintésre. A két telep történetébe és hétköznapjaiba fogunk bepillantani. A korabeli anyagi kultúrát szemléltető enteriőrök megelevenítik az 1920-1930-as évek hétköznapi életét és a 1980-as évek lakótelepi szobáit. A korábbi múzeumpedagógiai programjainkhoz hasonlóan Rozgonyi Sarolta múzeumpedagógus akadálymentes előadásában lesz részünk.

SAM_1877

A hírek után egy kötetlen beszélgetést kezdeményeztünk azzal a céllal, hogy megtudjuk a továbbiakban mivel gazdagítsuk az együttléteinket. A visszajelzések arra utaltak, hogy jó úton haladunk, mert a barátságos, tartalmas időtöltés a legfontosabb mindenki számára. Megfontolandó ötletként egy látássérülteknek tartandó tánciskola ötletét vette föl Ruzsa Viktor sorstársunk. Kiderült, hogy a társaság nagyon kedveli a verseket. Nem rajzolódott ki pontosan, hogy milyen formában, de valahogy figyelembe fogjuk venni ezeket az igényeket.

Egyik kedves Tagunk a VGYKE és az MVGYOSZ kapcsolatáról érdeklődött. Kray Zsuzsanna kolléganőnk nagyon pontosan fölvázolta a kapcsolatot és az egész szervezet lehetőségeit, szolgáltatásait.

Kvízkérdésekkel is készültünk, amiket az elmúlt év programjaival kapcsolatban és a klubnapok témáival kapcsolatban állítottunk össze, így idéztük föl az elmúlt év emlékeit. Végén interjút adtunk Ruzsa Viktor közreműködésével a Civilrádiónak.

Beszámoltunk elmondtuk hogyan indult a klub, mik voltak a legjobb pillanatok, és megemlítettük a jövőbeli terveket.
Domoszlai János klubtagunk vagy pontosabban munkatársunk zenéjével zárult a az ünnepi klubnap, majd hazafelé vettük az irányt.

Kiss Julia és Juhos Róbert
közösségi civilszervezők