Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Főszerepben: az audionarráció és a költészet

2021. május 12.
A fotó jobb oldalán sárga alapon fekete betűkkel a hír címe olvasható, a bal oldalon a XVIII. kerületi Lámpás Klub logója látszik.

 

2021. április 28-án, ezúttal is az online térben tartottuk meg havi klubnapunkat.

Néhány szóval megemlékeztünk a vakvezető kutyák világnapjáról, mely idén erre a napra esett. Ez alkalommal meghívott vendégünk Petneházy Emőke, az AKKU egyesület munkatársa volt, aki audionarrátor és gyógypedagógiai asszisztens is.

Betekintést nyerhettünk egyesületük munkájába. Megtudhattuk, mióta léteznek látássérültek számára akadálymentesített színházi és mozi előadások, hogyan készülnek ezek. Vendégünk arról is beszámolt, hogy a jövőben mely előadásokat tekinthetik meg az érdeklődők. Pár mondatban szó esett a televíziós narrált műsorok népszerűségéről, lehetőségeiről, mely tv csatornákon érhetőek el akadálymentes műsorok, sorozatok. A vakok életébe is begyűrűzött digitális oktatás nehézségeiről is szó esett. Megtudhattuk, milyen kihívásokkal kell szembe nézni tanárnak és diáknak ezen a téren.

A klub második felében a költészet napjára emlékeztünk, ez alkalomból számos költő versét hallgathatták meg nézőink ismert művészek előadásában, pl: Latinovits Zoltán, Sinkovits Imre vagy éppen Bencze Ilona.

Zárásként az egyesületünkkel kapcsolatos közérdekű információk hangzottak el.

Pázmán Krisztina és Juhos Róbert
XVIII. kerületi közösségi civilszervezők